Lily 21/09/2018 - 10:17 -kor

Ötleteink apás-babás pillanatokra

Van pár olyan dolog, melyet csak az anyukák tudnak megadni a kisbabák számára, ilyen például a szoptatás. Más – a baba körüli teendőkben viszont az apukák is részt vehetnek. A kisbabák napi rutinja számos feladatból áll, kezdve a reggeli öltöztetéstől a napi többszöri etetésen át az esti fürdetésig és meseolvasásig, hogy aztán másnap minden kezdődjön elölről. Bár ezek a feladatok hamar rutinná válnak, kisbabáink minden új megtanult mozdulattal és kimondott szóval örömet hoznak az életünkbe, és izgalmassá teszik ezeket a pillanatokat. Az apukáknak sem szabad elmulasztani ezeket a pillanatokat! Nézzük, milyen feladatokban tudnak részt venni az apák.

Ötleteink apás-babás pillanatokra

Etetés

Kisbabáinknak teli pocakra van szüksége ahhoz, hogy boldogak legyenek, és legyen elég energiájuk, hogy felfedezzék a világot. Ahogy elkezdjük gyermekünk hozzátáplálását, az anyatej mellett elkezdenek tápszert, zabkását, gyümölcsöket és zöldségeket enni, így az apukák is kivehetik részüket a kicsik etetéséből.

Pelenkacsere

Az apukák valószínűleg egyetértenének abban, hogy ez rajta van a legkevésbé szeretett tevékenységeik listáján. Mindenesetre a kisbabák nem tudják egyedül cserélni a pelenkájukat, vagy egyedül használni a bilit (az elején). Az anyukák biztosan hálásak lesznek a közreműködésükért.  TIPP: Próbáljátok ki a Pampers pelenkák új generációját, a Pampers Pants bugyipelenkát. A kialakításnak köszönhetően sosem volt még egyszerűbb a Pampers pelenkák cseréje. Könnyedén felhúzhatóak, akár állás vagy mozgás közben is feladhatjuk tipegőnkre a pelenkát. A levételhez csak fel kell szakítani az oldalaknál, összetekerni, majd eldobni. Továbbá, a Pampers pelenkák mikrogyöngyöket tartalmaznak, melyek magukba zárják a nedvességet, így szárazon tartják a babák bőrét akár 12 órán át. 12 óra gondtalan móka!

Játék

A kisbabák a csörgőkkel való játék, a játékaik megmérése és felismerése útján a fedezik fel szüleikkel együtt a világot, ez pedig kulcsfontosságú fejlődésük szempontjából. Le ne maradjatok róla, apukák!

Fürdetés és krémezés

A rendszeres mosdatás fontos a csöppségek tisztán tartásában. Emellett a víz érintése izgalmas is lehet érzékszerveiknek, csakúgy, mint mikor még anyukájuk méhében voltak. Az érintés nagyon fontos a kisbabák számára, mivel nagymértékben hozzájárul testi és lelki fejlődésükhöz. A gyengéd érintésre mind a baba, mind a szülő teste oxitocin hormont termel, mely elősegíti a kötődés kialakulását. A bőrrel való érintkezés erősíti a két fél közötti bizalmat, és a biztonságot adó kötődés elmélyülését, ami a jövőbeli kapcsolatok alapjául szolgál. Engedd, hogy érezzék az érintésedet!

Altatás

A kisbabáknak elegendő alvásra van szükségük, hogy kipihenjék magukat, és feldolgozzák a napközben szerzett új ismereteket. Legyünk velük, mikor elmerülnek saját kis álomvilágukban.

Jelentkezz be a szavazáshoz!

Tehát apukák, Ti (anyukák esetében a párotok) milyen feladatokat láttok el a kisbabátok körül?

Etetés

348 Szavazatok, 70%

Pelenkacsere

341 Szavazatok, 69%

Öltöztetés

348 Szavazatok, 70%

Ringatás

277 Szavazatok, 56%

Babakocsival sétálás

356 Szavazatok, 72%

Játék

454 Szavazatok, 92%

Fürdetés

402 Szavazatok, 81%

Krémezés

190 Szavazatok, 38%

Altatás

275 Szavazatok, 55%

Egyéb (írjátok meg hozzászólásként!)

49 Szavazatok, 10%
Több választ is megadhatsz. 496

30 hozzászólás

Enyke17 • 21/09/2018 - 11:27 -kor

Nekem szerencsém van.a férjem mindenben kiveszi a részét a gyerkőcök körül :)

katica • 21/09/2018 - 13:34 -kor

Az etetésből nem tudja kivenni a részét, mert a 4 hónapos kislányunk anyatejes és azt is csak ciciből hajlandó elfogadni, cumisüveg nem igazán jött be neki. A pelenkázást többször is próbálta a férjem, de azért inkább rám hagyja, én nem is erőltetem. Azt mondta majd ha áttérünk a Pampers Pants bugyipelusra akkor még többször fog próbálkozni, meglátjuk. Ezenkívül minden másból kiveszi a részét, tényleg egy szavam se lehet :) Ha a gyerekorvoshoz küldöm mert elfogyott a fürdető vagy valami, azt is megoldja, bevásárolni kifejezetten szeret, még akkor is ha babának kell valami, sőt olyat is megvesz neki, amit nem is kértem :D

Lily • 24/09/2018 - 11:05 -kor

@katica: Érdemes esélyt adni a Pampers Pants bugyipelenkáknak, hiszen sokkal gyorsabb és egyszerűbb velük a peluscsere, így lehet, párod is ügyesebb lesz benne. ;)

csikicsi Verified 21/09/2018 - 13:40 -kor

Férjem szerencsére igyekszik mindenből kivenni a részét, szívesen csinálja :) altatással is próbálkozik, de anyatejes a lányunk és szinte csak rajtam tud elaludni.

Szyszy89 • 21/09/2018 - 18:41 -kor

Az én drága Párom mindenben segít,megfogtam vele az Isten lábát!
És a gyermekeim a legjobb Apát kapták a világon😊😉😍

pilisirenata Verified 22/09/2018 - 09:34 -kor

Imádja egyetlen pici csöppikéjét!!! A fürdi apuka dolga, ő kérte már a hazajövötel első napjától. Segit mindenben kedves férjem,nehogy kiszaladjon a kávé vagy megégjen a süti, addig ringatja dajkálja és játszik vele. A pelenkacserét is simán bevállalja, mert Pampers-t könnyú használni és nem ereszt ki ! Köszönjük PAMPERS!

katica • 22/09/2018 - 13:30 -kor

A takarításban is segít, ha látja, hogy el vagyok havazva, de amikor hazahozott bennünket a kórházból, akkor is egy szépen kitakarított és feldíszített otthon várt minket :)

Edit • 22/09/2018 - 17:49 -kor

Mindenben segít az apuka, egyedül az etetèsarad ki, mert 100% anyatejesek vagyunk. Ahol csak lehet ott van apa velünk! 😍 A séta egy különszám nálunk, ugyanis ha apuka is jön a kocsi mellett, akkor biztos, hogy Boti 10 percenbelül kikönyörgi magát! ❤ A szomszédok rendszeresen megjegyzik, hogy felesleges azt a kocsit is tolni. 😁

Lily • 24/09/2018 - 11:18 -kor

@Edit: Lehet, hogy igazuk van. :D

vero_baba • 23/09/2018 - 13:23 -kor

Az evést kivéve szerencsére mindenben segít apa. Evésben is csak azért nem, mert nagy cicista a kicsi.

Hrena44 • 23/09/2018 - 18:33 -kor

Mindenben segít a férjem, számíthatok rá pl:bevásárlás, ház körüli munkáknál is 😊

mirikec • 24/09/2018 - 11:12 -kor

Sziasztok!
Mint első babával várandós kismamaként, én még csak reménykedem, hogy a fent leadott szavazatom alapján, a párom ezekben is fog segíteni. De szerintem nem lesz gond,az etetésben legfőképpen az elején csak én tudok majd csak helyt állni, de a későbbiek folyamán szerintem ezzel sem lesz gond. A pelenkázástól megmondom őszintén, kicsit ódzkodom, de minden bizalmamat belevetem a páromban hogy itt is helyt fog állni :) Lesz egy-két öklendezős vicces sztory is, biztos vagyok benne :D
A többi napi rutinnál pedig szerintem természetesen, ha itthon lesz akkor minden képen segíteni fog.
A továbbiakban pedig remélem eljutunk majd arra a szintre is, hogy egyedül hagyhatom majd őket kettesben, anélkül hogy azon agyalnék, hogy éppen vajon mi "rosszat" csinálhatnak, amit anya nem enged meg vagy éppen " el ne mondd anyának" címszó alatt :)
Mindent összevetve én nagyon bizakodó vagyok a párommal kapcsolatban, de ahogy az elmúlt 10 évben megismertem, nem lesznek itt semmi problémák a segítséggel kapcsolatban :D

Vandane Verified 24/09/2018 - 11:18 -kor

Barmit kerhetek tole :) Liza anyatejes, igy az etetesek 80%-a engem 'terhel' de ha van lefejt tej, mindig keri, hogy most o etethesse meg:) Zoe 2 eves, nala is mindenben segit. Jatszik vele, megfurdeti, ellatja, feloltozteti, tanul vele, olvas neki. Ennel jobb apat nem is kivanhatnek:)

Diriel Verified 24/09/2018 - 11:22 -kor

Mivel még nem született meg a babánk, így aktívan nem tudunk babázni, de párom már most lelkesen várja, hogy együtt fürdethessük a babát. Addig is segít a bevásárlásban, amikor csak tud jön velem a vizsgálatokra.
Alig várja, hogy megszülessen a baba, tudom, hogy mindenben segíteni fog. 😊

Blake1757 Verified 24/09/2018 - 11:23 -kor

Nálunk apa egyedül a pelenkázást nem vállalja 😂 azt mondta azt nem neki találták ki 🤣

Szuzanna • 24/09/2018 - 11:28 -kor

Huhhh, hát az én férjem .indig úgy fogalmaz, hogy nem tud még mit kezdeni a kicsivel :D (11 hónapos) De mindig együtt fürdetünk, volt már hogy ő etette, és gyszer még régebben el tudtam menni egy koncertre is. Ez annyira nem sikerült nekik jól,hogy ezt még azóta sem erőltetjük. A palankacsere viszont gyenge pont Aoa részéről. De ezt megértem. :D játszani nagyon szeretnek együtt. A kisfiúnk alig várja minden nap hogy hazaérjen Apa, onnanstól lefekvésig én nem is számítok :D Mindenben igyekszik segíteni a férjem. Ha úgy van, vacsorát/reggelit készít, elintézi a bevásárlást stb. Szóval azért a szerencsések közé tartozom én is.

Lily • 24/09/2018 - 12:11 -kor

@Szuzanna: Akkor nem igaz, hogy nem tud vele mit kezdeni, ha együtt fürdetitek, játszanak és az egész estét vele tölti. :) Egy kis önbizalom kell csak, és nem lesz baj, ha megint kettesben maradnak, míg Te kikapcsolódsz. :)

Vivvancs Verified 24/09/2018 - 11:34 -kor

Nálunk Apa a legjobb Bence megnyugtatására. Játszik Vele, sétál Velünk, takarít és főz is hogy nekem is segítsen. Imádom!

tomkeller Verified 24/09/2018 - 11:34 -kor

Az etetést inkább a jövőre nézve pipáltam be, de igazából nem tudok olyan folyamatot, amit ne tudna ellátni sikeresen mindkét szülő, természetesen fontos, hogy előzetesen megbeszélje a két fél, hogy ki miben tudja kivenni a részét.

Kriszta84 • 24/09/2018 - 12:23 -kor

Nekem is nagy mázlim van kisebb gyermekeim apukájával!
Megcsinálja a reggeli kakaót, játszira viszi délután a nagyobbakat, a kicsit megeteti, a picit nem tudja, mert csak 3 hetes anyatejes, a pelenkázást csak akkor vállalja át ha én semmi féle képpen nem tudom cserélni, pl etetem a picikét. De minden házimunkát megcsinál amire már nem volt udőm vagy energiám, de beterveztem aznapra. Főzni is szokott, vasalni is, a nagyobbik lányommal ugyanúgy foglalkozik mint a kicsikkel, pedig neki más az apukája, nem tesz különbséget, a nagylány is mindent megkap a pótapukájától, egyszóval tényleg egy főnyeremény! :)

Lily • 24/09/2018 - 14:26 -kor

@Kriszta84: Akkor valóban szuperapuka. ;)

HUSIKA01 • 24/09/2018 - 12:58 -kor

Az én férjem imádja babakocsiban tolni a kicsit. Ha együtt megyünk valahova, én hozzá se nyulhatok a járgányhoz :P a fürdetésben is aktívan részt vesz illetve imád vele játszani;)

pkata78 • 24/09/2018 - 13:02 -kor

Én nem "segítség"-nek hívom amit a párom otthon csinál. Közös életünk van közös kötelezettségekkel, legyen az a házimunka, a gyerek nevelés vagy a szórakozással kapcsolatos dolog. Engem nem tesz boldoggá, hogy otthon vagyok és cserélgetem a pelusokat, vagy csilli-villire sikáljam a padlót, ahogy a páromat sem. Ezért minden téren arra törekszünk, hogy megtaláljuk a legjobb dolgokat, ami megkönnyíti a mindennapokat, legyen szó az autómata padló tisztítóról, vagy olyan pelusról ami biztonságos, és könnyű használni.

Lily • 24/09/2018 - 14:28 -kor

@pkata78: A Pampers Pants bugyipelenkákat próbáltátok már? Biztonságosak, kényelmesek és nagyon könnyű cserélni őket. :)

Porsolya Verified 24/09/2018 - 13:29 -kor

Szerencsére szinten mindenben segít a férjem, mostanság vanna bizonyos dolgok amiket viszont csak tőlem fogad el a kis dackorszakos Fiunk :) ilyen pl az alvás 😴 apjával nem hajlandó elalduni 🤷‍♀️ de azért apa minden másban próbálja ezt kompenzálni :) ❤️

g.anik • 24/09/2018 - 14:07 -kor

Nálunk egyedül a pelenkázás olyan, hogy csak akkor ha nem vagyok otthon és emiatt muszáj Apának. A legnagyobb kedvenc a kislányomnál az ha Apa altatja. Apát mindig rá lehet venni pár extra mesére, míg Anya szigorúbb.

bet102 Verified 24/09/2018 - 16:09 -kor

Nekünk még csak most fog megszületni a pici, de amennyire tudja, a párom kiveszi a részét a dologból, elkísér vizsgálatokra, ha kérem, és segít a babacuccok beszerzésében is :) Szerintem a legtöbbször a közös játék lesz a menő nálunk, valamint tuti befogja majd a ház körüli munkákra pici korától kezdve. Mehet vele majd szerelni az autót, nyírni a füvet ilyesmi :) Ezek olyan jó dolgok szerintem!!!

FaneElf Verified 24/09/2018 - 16:36 -kor

Drága férjem mindent megcsinál szó nélkül mindkét gyereknél! A nagy 2,5 éves a kicsi 3 hónapos! Kicsi cici függő így az rám marad! :) De ha el kellene mennem valahova és fejnék tejet , akkor szó nélkül meg tudná etetni! :) Főz, mos, takarít ha arról van szó! Szuper Apa és Férj

keskitszi Verified 24/09/2018 - 17:06 -kor

Nálunk apa mindenben besegít, bár néha kérni kell. Nagy szerelem van apa és lánya között.

Ivett • 24/09/2018 - 18:07 -kor

Nálunk apa mindenben segít kivéve az öltöztetést,mert a pici sír ha öltözni kell,és azt mondja hogy ő nem akarja kitörni a kezét míg ráadja a ruhát! :) Persze mondom én hogy nem törik el,nem porcelánból van,de azért azt rám hagyja.

never4get2 Verified 24/09/2018 - 22:00 -kor

Nálunk, apa nagyon szeret játszani a lassan 7 hónapos fiával. :)

Verus0817 • 24/09/2018 - 23:27 -kor

A férjem mindenből kiveszi a részét, a kezdetektől. A pelenkázásban profi, kedvenc fajtánk a Premium Care. Tökéletes. Egy kivétel van jelenleg, melyben apa nem tud olyan szinten résztvenni, ahogy ő szeretne. Az etetés, mert a kislányunk egyenlőre 80% anyatejes, így elég nehezen kivitelezhető. De már alig várja, hogy vacsorát is tálalhasson.

Sziszka9 • 26/09/2018 - 10:56 -kor

Nálunk a férjem tényleg mindent megcsinál, például a körömvágás az mindig az ő feladata. Az első pillanattól kezdve pelenkázta, fürdette, ringatta őket, játszott velük. Nem hiába "Apaszerelem" mind a két fiam részéről. A pocaklakó is biztos imádni fogja apát. :)

JakabneSaci Verified 27/09/2018 - 10:15 -kor

Szerencsére az én férjem, szívesen kiveszi a részét mindenből. Etet, fürdet, körmöt vág, öltöztet, játszik, mesél, egyedül a nagy dolgos pelus szokott problémát okozni, de hősiesen megoldja azt is 😁

Lily • 27/09/2018 - 12:08 -kor

@JakabneSaci: A tisztába tétel szerintünk senkinek sem a kedvence, de szülőként ez is a feladatunk. Szuper, hogy párod is így van vele. :)

Suzianyu • 27/09/2018 - 14:17 -kor

Sziasztok! Nálunk apa mindent megcsinál :)
Komolyan a világ legjobb apukája már lassan 3 éve. :)

Vissza a tetejére

Sütik elfogadása