Lily 28/09/2018 - 15:38 -kor

Köszönjük, hogy részt vettetek legelső VIP-projektünkben!

Első, apukákra fókuszáló Pampers VIP Klub projektünk utolsó napjához érkeztünk. Az elmúlt két hétben arról beszélgettünk, hogy milyen fontos az apák szerepe a kisbabák életében, és összegyűjtöttük azokat a feladatokat, melyekben ők is részt tudnak venni.

Szeretnénk megköszönni Nektek lelkes részvételt, a sok hozzászólást, ötletet és személyes tapasztalatot, melyet megosztottatok velünk a Blogon, valamint a csodás képeket a Pampers Pillanatok oldalon. Köszönetképpen összegyűjtöttük Nektek a Szuperapa VIP-projekt legszebb pillanatait.:

Köszönjük!

Bízunk benne, hogy Ti is annyira élveztétek VIP-projektünket, mint dorysz88:

Jó olvasni a kommenteket, hogy mennyi szuper apuka van, és hogy mennyi segítséget jelentenek ők az anyukáknak. Nekünk még pár hónap hátravan a babánk megszületéséig, de alig várom a pillanatot, amikor látom, hogy a férjem hogy szereti a kisbabánkat!

Zárásként szeretnénk Titeket arra kérni, hogy töltsétek ki a VIP-projekthez kapcsolódó Záró felmérésünket. Szeretnénk megismerni gondolataitokat a témával kapcsolatban, és visszajelzést kapni magáról a VIP-projektről – akár elnyerte a tetszéseteket, akár nem, hiszen szeretnénk megtudni, hogy legközelebb hogyan lehetne még jobbá tenni!

Kérünk, szánj pár percet a Záró felmérés kitöltésére. A linket megtalálod itt, illetve Profilodon.

Ne feledd, hogy a legaktívabb résztvevők közül 10 főt megjutalmazunk. A nyerteseket a Záró felmérés vége után fogjuk kihirdetni, így érdemes figyelni e-mail fiókodat!

@Mindenki: Mi tetszett legjobban közös VIP-projektünkben?

Lily 26/09/2018 - 10:05 -kor

Megszakítás nélküli móka a Pampers Pants bugyipelenkával

Apának lenni nemcsak sok jutalommal, de kihívásokkal is jár. Korábban megvitattunk pár feladatot, melyekben apukák is részt vehetnek. A pelenkacsere persze nem tartozik sem az Apukák, sem az Anyukák, sem a kisbabák kedvenc tevékenységei közé, különösen, ha sok időt és erőfeszítést vesz igénybe ahelyett, hogy folytatnák a közös játékot. A kisbabák állandóan izegnek-mozognak, újabb és újabb kihívásokkal találkoznak a világ felfedezése közben, ami pedig tökéletesen illeszkedő pelenkát igényel!

Amikor a babák mászni, majd később járni kezdenek, fontos, hogy olyan pelenkát válasszunk, mely szárazan tartja a bőrüket, ugyanakkor engedi, hogy szabadon fedezhessék fel a világot. A Pampers bemutatja a puha és rugalmas oldalú Pants bugyipelenkákat, melyeket az aktív babák számára fejlesztettek ki:

A Pampers pelenkák mikrogyöngyöket tartalmaznak, melyek magukba zárják a nedvességet, így akár 12 órán keresztül szárazon tartják az örökmozgó babák bőrét.

A Pampers Pants bugyipelenka segíthet csökkenteni a pelenkacserével töltött időt és energiát, mivel használata egyszerű: bújtasd át kisbabád lábát a lyukakon, majd húzd fel a pelust a pocakjáig. Figyelj arra, hogy a minták elöl, a ragasztószalag pedig hátul legyen. Levenni is nagyon könnyű: szakítsd fel a pelenkát az oldalaknál, görgesd fel, majd rögzítsd a ragasztószalaggal.

A Pampers Pant bugyipelenkák segítségével a pelenkacsere csak pár másodpercig tart, így akár a játékba is bevonhatjuk, ezáltal pedig a szülők és a kicsi is élvezheti a megszakítás nélküli közös mókát.

@Mindenki: Próbáltátok már a Pampers Pants bugyipelenkákat korábban? Mik a tapasztalataitok?

Lily 24/09/2018 - 10:42 -kor

Modern apukák

Változnak az idők: míg eddig a kisbabák gondozása inkább az anyukák feladata volt, napjainkban már az apukák is egyre inkább kiveszik részüket kicsik körüli mindennapos teendőkből. A parkban babakocsival sétáló apukákkal találkozhatunk, akik „Szeretem az apukámat” feliratú pólóba öltöztetett gyerkőceikkel levegőznek.

Modern apukák

Egyre inkább azt tapasztaljuk, hogy az apukák mások által is észlelhetően büszkék az apaságukra. Ahogyan a közösségi média oldalak népszerűbbek lettek, úgy láthatunk egyre több apukát a képeken kisbabáikkal, megmutatva boldog pillanataikat barátaiknak és követőiknek.

Mutasd meg nekünk is, hogyan töltitek együtt az időt kisbabáddal! Posztolj egy képet magadról és kisbabátokról, használd a #pampersvipklub #szuperapa és #pampersdads hashtageket, majd töltsd fel a linket, mint Pampers Pillanatot, hogy más klubtagok és mi is láthassuk. Természetesen az anyukák is részt vehetnek. Osszatok meg egy képet párotokról, és mondjátok el nekünk, milyen büszkék vagytok rá!

A modern apukák követik a modern trendeket. Próbáld ki a Pampers Pants bugyipelenkákat, hogy megszakítás nélkül mókázhassatok, és több időd legyen kisbabáddal játszani. A tipegők önfeledten élvezhetik az örömteli pillanatokat, mikor kényelmesen érzik magukat, és semmi sem zavarja őket – főleg a pelenkacsere nem. Ebben a helyzetben a Pampers Pants bugyipelenka a legjobb döntés.

@Mindenki: Melyik a kedvenc örömteli pillanatotok kisbabáddal?

Lily 21/09/2018 - 10:17 -kor

Ötleteink apás-babás pillanatokra

Van pár olyan dolog, melyet csak az anyukák tudnak megadni a kisbabák számára, ilyen például a szoptatás. Más – a baba körüli teendőkben viszont az apukák is részt vehetnek. A kisbabák napi rutinja számos feladatból áll, kezdve a reggeli öltöztetéstől a napi többszöri etetésen át az esti fürdetésig és meseolvasásig, hogy aztán másnap minden kezdődjön elölről. Bár ezek a feladatok hamar rutinná válnak, kisbabáink minden új megtanult mozdulattal és kimondott szóval örömet hoznak az életünkbe, és izgalmassá teszik ezeket a pillanatokat. Az apukáknak sem szabad elmulasztani ezeket a pillanatokat! Nézzük, milyen feladatokban tudnak részt venni az apák.

Ötleteink apás-babás pillanatokra

Etetés

Kisbabáinknak teli pocakra van szüksége ahhoz, hogy boldogak legyenek, és legyen elég energiájuk, hogy felfedezzék a világot. Ahogy elkezdjük gyermekünk hozzátáplálását, az anyatej mellett elkezdenek tápszert, zabkását, gyümölcsöket és zöldségeket enni, így az apukák is kivehetik részüket a kicsik etetéséből.

Pelenkacsere

Az apukák valószínűleg egyetértenének abban, hogy ez rajta van a legkevésbé szeretett tevékenységeik listáján. Mindenesetre a kisbabák nem tudják egyedül cserélni a pelenkájukat, vagy egyedül használni a bilit (az elején). Az anyukák biztosan hálásak lesznek a közreműködésükért.  TIPP: Próbáljátok ki a Pampers pelenkák új generációját, a Pampers Pants bugyipelenkát. A kialakításnak köszönhetően sosem volt még egyszerűbb a Pampers pelenkák cseréje. Könnyedén felhúzhatóak, akár állás vagy mozgás közben is feladhatjuk tipegőnkre a pelenkát. A levételhez csak fel kell szakítani az oldalaknál, összetekerni, majd eldobni. Továbbá, a Pampers pelenkák mikrogyöngyöket tartalmaznak, melyek magukba zárják a nedvességet, így szárazon tartják a babák bőrét akár 12 órán át. 12 óra gondtalan móka!

Játék

A kisbabák a csörgőkkel való játék, a játékaik megmérése és felismerése útján a fedezik fel szüleikkel együtt a világot, ez pedig kulcsfontosságú fejlődésük szempontjából. Le ne maradjatok róla, apukák!

Fürdetés és krémezés

A rendszeres mosdatás fontos a csöppségek tisztán tartásában. Emellett a víz érintése izgalmas is lehet érzékszerveiknek, csakúgy, mint mikor még anyukájuk méhében voltak. Az érintés nagyon fontos a kisbabák számára, mivel nagymértékben hozzájárul testi és lelki fejlődésükhöz. A gyengéd érintésre mind a baba, mind a szülő teste oxitocin hormont termel, mely elősegíti a kötődés kialakulását. A bőrrel való érintkezés erősíti a két fél közötti bizalmat, és a biztonságot adó kötődés elmélyülését, ami a jövőbeli kapcsolatok alapjául szolgál. Engedd, hogy érezzék az érintésedet!

Altatás

A kisbabáknak elegendő alvásra van szükségük, hogy kipihenjék magukat, és feldolgozzák a napközben szerzett új ismereteket. Legyünk velük, mikor elmerülnek saját kis álomvilágukban.

Jelentkezz be a szavazáshoz!

Tehát apukák, Ti (anyukák esetében a párotok) milyen feladatokat láttok el a kisbabátok körül?

Etetés

348 Szavazatok, 70%

Pelenkacsere

341 Szavazatok, 69%

Öltöztetés

348 Szavazatok, 70%

Ringatás

277 Szavazatok, 56%

Babakocsival sétálás

356 Szavazatok, 72%

Játék

454 Szavazatok, 92%

Fürdetés

402 Szavazatok, 81%

Krémezés

190 Szavazatok, 38%

Altatás

275 Szavazatok, 55%

Egyéb (írjátok meg hozzászólásként!)

49 Szavazatok, 10%
Több választ is megadhatsz. 496

Lily 19/09/2018 - 09:07 -kor

Az apák szerepe a babák életében

A hagyományos családmodell szerint még mindig az anyák a fő gondoskodók az apróságok első éveiben. Ebben az időszakban, főleg az első három évben, nagyon gyors a kisbabák kognitív, nyelvi, szociális, érzelmi és motorikus fejlődése. Éppen ezért életük e korai szakaszában nagyon sok törődést és odafigyelést igényelnek. A kicsi kézben tartása, az összebújás és a beszéd stimulálják az agy növekedését, miközben az érzelmi fejlődésre is pozitív hatással vannak.

Az apák szerepe a babák életében

Ez a fajta korai kötődés és ragaszkodás az apához, vagy más közeli gondozóhoz segíti a gyermeket olyan széleskörű képességek elsajátításában, melyeket használni fog, és melyekre alapozhat majd egész életében. Idetartozik a tanulási képesség, a magabiztosság, a megfelelő önbecsülés, a társas készségek, sikeres kapcsolatok kialakítása a későbbiekben és az empátia fejlesztése.

Apu kicsi lánya és fia

Az apák máshogy viszonyulnak a fiaikhoz, mivel általuk újraélhetik saját gyermekkorukat – fiús játékokkal, barangolással a természetben, felfedezéssel… és máshogy kötődnek a lányaikhoz. Általában védelmezőbbek, ha a kislányukról van szó, innen jön az „apuci kicsi lánya” kifejezés. Az apukák is ugyanúgy részesei lehetnek a lányos tevékenységeknek, ismerünk olyan apákat, akik kívülről tudják az összes baba nevét a házban, sőt, még a lábkörmeiket is hagyják kifesteni. :) De bármi is legyen, az biztos, hogy ők a csöppségek védelmezői!

A szeretetteljes környezet megteremtői

A szeretet kimutatása nemcsak a gyermek, hanem az anya felé is ugyanolyan fontos. A gyermek szempontjából nagyon lényeges, hogy szeretetteljes környezetben nőjön fel, egy érzelmileg kiegyensúlyozott család legjobb példáját látva. Ezért fontos, hogy mindkét szülő kimutassa érzelmeit, valamint beszéljen róluk, így a csöppség megtanulja, hogyan kezelje helyesen saját és mások érzéseit.

Mókamesterek

Általában az anyák maradnak otthon, hogy elvégezzék a mindennapi teendőket, sőt, a nagyobb gyerekeket már fegyelmezni is kell: unszolni őket a szobájuk rendben tartására és a házi feladatuk megírására. Néha az apáknak kevesebb idejük jut a gyermekeikre – azonban minél kevesebb a közösen eltöltött idő, annál fontosabb minden együtt töltött különleges pillanat! Mikor a szülő játszik, énekel, beszél, olvas vagy mesél egy gyereknek és szeretetével, figyelmével táplálja őt, a kicsi agya növekszik. Az apukák talán kevesebb időt töltenek el a babákkal, de minden különleges, együtt töltött pillanattal tovább mélyítik a kettejük közti kötődést.

A Pampers szeretné, ha ezeket a pillanatokat semmi sem szakítaná félbe, ezért kifejlesztette az új Pampers Pants bugyipelenkát, mely könnyen és gyorsan cserélhető. A kényelmes Pampers Pants bugyipelenkáknak köszönhetően az apák minden kivételes pillanatot kiélvezhetnek csöppségeikkel – megszakítás nélkül. Szeretnél többet megtudni az új Pampers Pants bugyipelenkákról? Maradj velünk, és ismerd meg jobban a terméket!

@Mindenki: Szerintetek miért fontosak az apukák a kicsik életében? Nálatok hogyan különíti el Apu a mókázást a gyermekneveléstől?

Sütik elfogadása