Küldetések

Küldetések

Vegyél részt a legújabb Pampers Küldetésben!

13/08/2018 to 30/09/2019

Mira 19/06/2020 - 11:30 -kor

Ünnepeljük az apukákat!

Szülőnek lenni nem könnyű feladat, ám az apukák számára másfajta kihívásokat is tartogat. A legtöbb családban az apukák még mindig kevesebb időt tölthetnek a kicsikkel, mint szeretnék, hiszen általában az anyukák maradnak otthon az első években. Mégis, csöppségeink ugyanúgy (ha néha nem jobban!) vágynak a szeretetükre, idejükre, odafigyelésükre, még akkor is, ha erre kevesebb alkalom kínálkozik.

Ünnepeljük az apukákat!

Van pár olyan dolog, melyet csak az anyukák tudnak megadni a kisbabák számára, ilyen például a szoptatás. Azonban az apukák szerepe is ugyanolyan fontos, mint az anyáké, ezért összegyűjtöttünk pár tanácsot, melyek segíthetik az apa-gyermek kötődés elmélyítését:

Mutass példát!

Az apák az első példaképek (már-már szuperhősök) a gyermekeink életében, ezért a legfontosabb feladatuk a példamutatás. Ne feledjük, hogy a gyermekkorban kialakult mintázatok nagyban befolyásolják a felnőtt életünket is, ezért az apukáknak is nagy szerepe van abban, hogy gyermekünk felcseperedve empatikus és érzékeny legyen, figyeljen a környezetére.

Apa, az igazi mókamester

Kétségtelen, hogy ha játékról és kacagásról van szó, az apukák verhetetlenek! Azért, mert jobban megőrzik saját gyermeki énüket? Vagy csak jobb humorérzékkel lettek megáldva? Bárhogy is legyen, a kicsik imádják a hancúrozásokat, a közös játék pedig nemcsak a kicsik agyát fejleszti, hanem az apa-gyermek kapcsolatot is erősíti.

Legyünk a pillanatban!

Munkából hazatérve nem mindig egyszerű kikapcsolni, de nagyon fontos, hogy 100%-ban átadjuk magunkat az együtt töltött időnek és szenteljük teljes figyelmünket gyermekünknek. Nagyon sok mindent lehet a kicsikkel együtt csinálni, így ha nem is jut idő minden este a játékra, részt vehetünk az etetésben, fürdetésben és altatásban is.

Szervezzünk közös programokat!

A kis pocaklakók az első 9 hónapot édesanyjuk hasában töltik, és utána is elsősorban az anyukájukra vannak utalva, így apaként a kapcsolat kialakítása több erőfeszítést igényelhet. Időről időre szervezzünk apás-babás programokat! Ezt nemcsak az anyukák fogják hálával fogadni, de szuper élményeket szerezhetünk csöppségünkkel.

Peluscsere apával

A peluscsere nem tartozik sem az apukák, sem az anyukák kedvenc elfoglaltságai közé, sőt, a babák sem rajonganak érte. Ugyanakkor ez is a szülők feladata, amiből az apukák is kivehetik részüket. Szerencsére a Pampers Pants bugyipelenkákat pillanatok alatt lehet cserélni, akárcsak egy kis nadrágot. Ugye ez nem is hangzik olyan vészesen, apukák? ;)

@Pampers apukák: Mit szerettek legjobban együtt csinálni a gyermeketekkel?
@Pampers anyukák: Ti miért vagytok hálásak a párotoknak?

2 hozzászólás

Szabryna13 • 23/06/2020 - 08:48 -kor

Nálunk apa imádja vinni magával Lénát (boltba, műhelybe)
Műhelybe segit apjának pakolni 😂
Arról van egy kép is. 😁
Azért vagyok hálás a páromnak mert csak miattunk csinál mindent, mi vagyunk az elsők számára.
Azt hiszem nagyon szerencsés vagyok vele. 😍❤️

Ella • 11/09/2020 - 11:02 -kor

Azért vagyok hálás neki mert értünk tesz mindent💑 a kislányunk a szeme fénye. Mindent együtt csinálnának❤

Vissza a tetejére

Sütik elfogadása