Küldetések

Küldetések

Vegyél részt a legújabb Pampers Küldetésben!

13/08/2018 to 30/09/2019

Mira 29/05/2020 - 10:30 -kor

Új felfedezések

Bár az elmúlt hetekben sokan kényszerültünk a négy fal közé, ez azt is jelentette, hogy az együtt töltött időnek köszönhetően olyan pillanatokat, mérföldköveket is átélhettünk, melyekben egyébként nem lett volna részünk. Új rutinok alakultak ki, több közös élményt szerezhettünk a családdal és újra felfedezhettük az együtt töltött idő örömeit.

A legtöbb szülőnek kétségkívül sok nehézséget és kihívást okozott ez az időszak, azonban még a legborúsabb napokon is megtalálhatjuk a dolgok jó oldalát. Legújabb bejegyzésünkben összegyűjtöttünk pár tanulságot, amiért hálásak vagyunk ebben az időszakban:

Új felfedezések

 1. Szorosabb testvéri kötődés

  Bár az apró civódások megmaradtak, a gyermekeink jobban kijönnek egymással és többet játszanak együtt az együtt töltött időnek köszönhetően.

 2. A szülői munka elismerése

  Vannak olyan családok, ahol a kicsikkel otthonmaradó szülő munkáját még mindig nehezen ismeri el a dolgozó fél. Az utóbbi időben azonban minden szülő megtapasztalhatta, hogy a gyermeknevelés ugyanolyan komoly és megterhelő, mint bármelyik másik munka – bármilyen édes is a jutalom.

 3. Új rituálék

  A legtöbb családban az egyik fél jobban kiveszi a részét az etetésből, fürdetésből, játékból és pelenkacseréből, azonban a jelen helyzetben lehetőségünk volt a másik felet is jobban bevonni a gyerekek körüli teendőkbe, ami a szülő gyermek kapcsolatot is erősítette.

 4. A családi kötelék erősítése

  Mivel minden időt együtt töltöttünk, többet beszélgettünk egymással személyesen (csak úgy, mint a telefon és a számítógép előtt időkben) és több döntést hoztunk meg közösen – legyen szó a heti programról, a menü megtervezéséről vagy a bevásárlásról.

 5. Kreativitás a tetőfokon

  Játszótér, bölcsi és babaprogramok nélkül a saját eszközeinkhöz kellett nyúlnunk, hogy csöppségeinket szórakoztassuk, tanítgassuk. Párnavár, kartondobozból készített versenyautó vagy ujjal festés – rengeteg maradandó emléket szerezhettünk gyermekeinknek, na és persze újra felhasználható ötleteket az esős, hideg napokra.

 6. Segítő kicsi kezek

  A szüleiket mindig utánozni akaró gyermekeink lettek az új kis kuktáink és segítőink a házi munkában, maguktól kezdtek felelősséget vállalni bizonyos feladatokért. Így mi is megtanulhattuk, hogy már tipegőkortól megengedhetjük a kicsiknek, hogy kivegyék a részüket a család feladataiból.

 7. A gyerekeinkkel töltött idő a legfontosabb

  És mindenképpen fontosabb, mint a házimunka!

 8. A jövő tervezése

  A négy fal közé kényszerülve a legtöbben azt tervezgettük, hogy mit csinálunk majd együtt, ha újból megnyílnak a lehetőségek. Most itt az idő, hogy a családként együtt szőtt terveinket megvalósítsuk!

 9. Példamutatás

  Az elmúlt hetekben sokan adtunk vissza valamennyit a közösségnek és jártunk nyitott szemmel, hogy hol segíthetnénk apró dolgokkal, adakozással, a bevásárlás elvégzésével vagy maszkok varrásával a rászorulóknak – és ebből gyermekeink is sokat tanultak.

 10. Átértékeltük a dolgokat

  Végül pedig megláthattuk, hogy nincs szükségünk annyi dologra, hogy gyermekeink és mi boldogok legyünk, nem kell annyi játék, ruha vagy más tárgy. Ami igazán számít, az a saját és szeretteink egészsége, valamint a minőségi együtt töltött idő.

@Mindenki: Nektek milyen jó élményeitek vannak az elmúlt hetekből? Mit tanultatok családként ebből az időszakból, amire a jövőben is oda szeretnétek figyelni? Osszátok meg velünk, Ti hogy fogtok visszatekinteni erre az időszakra!

1 hozzászólás

Marika861211 Verified 02/06/2020 - 11:31 -kor

Nekünk nem volt olyan egyszerű az elmúlt időszak, mert mindketten itthonról dolgoztunk, és még a 2,5 éves kislányunkra is nekünk kellett figyelni. Megtettük ami tőlünk telt, de néha azt éreztem, hogy összecsapnak felettem a hullámok: se a munka nem halad, a házban nagyobb a felfordulás, mint valaha, és a kicsivel se tudunk annyit foglalkozni, mint szeretnénk. Az persze nagyon jó dolog, hogy a kislányunk még sose tölthetett ennyi időt apával, ez meg is látszik most a kapcsolatukon, de összeségében azért már nagyon vártuk, hogy újra megnyisson a bölcsi. A karantén alatt sokat voltunk kint, mert van egy kisebb udvarunk, hétvégenként kirándulni mentünk, hétköznapokon pedig igyekeztem minél több kreatív feladattal lefoglalni a kicsit, a másfél hónap végére viszont így is mindent megunt már, és nem lehetett lekötni semmivel. Amióta újra jár bölcsibe, neki is sokkal jobb a kedve, és azóta délután minőségi időt tudunk együtt tölteni, mert készen leszünk időben a munkával és a házimunkával is.

Vissza a tetejére

Sütik elfogadása