Mira 29/05/2020 - 10:30 -kor

Új felfedezések

Bár az elmúlt hetekben sokan kényszerültünk a négy fal közé, ez azt is jelentette, hogy az együtt töltött időnek köszönhetően olyan pillanatokat, mérföldköveket is átélhettünk, melyekben egyébként nem lett volna részünk. Új rutinok alakultak ki, több közös élményt szerezhettünk a családdal és újra felfedezhettük az együtt töltött idő örömeit.

A legtöbb szülőnek kétségkívül sok nehézséget és kihívást okozott ez az időszak, azonban még a legborúsabb napokon is megtalálhatjuk a dolgok jó oldalát. Legújabb bejegyzésünkben összegyűjtöttünk pár tanulságot, amiért hálásak vagyunk ebben az időszakban:

Új felfedezések

 1. Szorosabb testvéri kötődés

  Bár az apró civódások megmaradtak, a gyermekeink jobban kijönnek egymással és többet játszanak együtt az együtt töltött időnek köszönhetően.

 2. A szülői munka elismerése

  Vannak olyan családok, ahol a kicsikkel otthonmaradó szülő munkáját még mindig nehezen ismeri el a dolgozó fél. Az utóbbi időben azonban minden szülő megtapasztalhatta, hogy a gyermeknevelés ugyanolyan komoly és megterhelő, mint bármelyik másik munka – bármilyen édes is a jutalom.

 3. Új rituálék

  A legtöbb családban az egyik fél jobban kiveszi a részét az etetésből, fürdetésből, játékból és pelenkacseréből, azonban a jelen helyzetben lehetőségünk volt a másik felet is jobban bevonni a gyerekek körüli teendőkbe, ami a szülő gyermek kapcsolatot is erősítette.

 4. A családi kötelék erősítése

  Mivel minden időt együtt töltöttünk, többet beszélgettünk egymással személyesen (csak úgy, mint a telefon és a számítógép előtt időkben) és több döntést hoztunk meg közösen – legyen szó a heti programról, a menü megtervezéséről vagy a bevásárlásról.

 5. Kreativitás a tetőfokon

  Játszótér, bölcsi és babaprogramok nélkül a saját eszközeinkhöz kellett nyúlnunk, hogy csöppségeinket szórakoztassuk, tanítgassuk. Párnavár, kartondobozból készített versenyautó vagy ujjal festés – rengeteg maradandó emléket szerezhettünk gyermekeinknek, na és persze újra felhasználható ötleteket az esős, hideg napokra.

 6. Segítő kicsi kezek

  A szüleiket mindig utánozni akaró gyermekeink lettek az új kis kuktáink és segítőink a házi munkában, maguktól kezdtek felelősséget vállalni bizonyos feladatokért. Így mi is megtanulhattuk, hogy már tipegőkortól megengedhetjük a kicsiknek, hogy kivegyék a részüket a család feladataiból.

 7. A gyerekeinkkel töltött idő a legfontosabb

  És mindenképpen fontosabb, mint a házimunka!

 8. A jövő tervezése

  A négy fal közé kényszerülve a legtöbben azt tervezgettük, hogy mit csinálunk majd együtt, ha újból megnyílnak a lehetőségek. Most itt az idő, hogy a családként együtt szőtt terveinket megvalósítsuk!

 9. Példamutatás

  Az elmúlt hetekben sokan adtunk vissza valamennyit a közösségnek és jártunk nyitott szemmel, hogy hol segíthetnénk apró dolgokkal, adakozással, a bevásárlás elvégzésével vagy maszkok varrásával a rászorulóknak – és ebből gyermekeink is sokat tanultak.

 10. Átértékeltük a dolgokat

  Végül pedig megláthattuk, hogy nincs szükségünk annyi dologra, hogy gyermekeink és mi boldogok legyünk, nem kell annyi játék, ruha vagy más tárgy. Ami igazán számít, az a saját és szeretteink egészsége, valamint a minőségi együtt töltött idő.

@Mindenki: Nektek milyen jó élményeitek vannak az elmúlt hetekből? Mit tanultatok családként ebből az időszakból, amire a jövőben is oda szeretnétek figyelni? Osszátok meg velünk, Ti hogy fogtok visszatekinteni erre az időszakra!

Mira 08/05/2020 - 14:00 -kor

Amit minden anyának hallania kell

Múlt hét vasárnap az édesanyákat, nagymamákat és keresztanyákat ünnepeltük, ám ahogy ígértük, a Pampers VIP Klubon az anyák napja egész májusban tart! Reméljük, hogy valamennyiőtöknek csodálatosan telt a vasárnap, és (a helyzethez mérten) azzal és azokkal tölthettétek a napot, amit és akiket a legjobban szerettek.

Amit minden anyának hallania kell

Ám mindannyian tudjuk, hogy az anyaság nemcsak megható pillanatokkal teli, felejthetetlen és felhőtlenül boldog napokból áll. Akár elsőre, akár másodjára, akár sokadjára születik kisbabánk, a felbecsülhetetlen első évek kihívásokat és megannyi nehéz pillanatot is tartogatnak számunkra. Lehetünk végtelenül türelmesek és odaadóak, állhat mellettünk egy mindenben támogató partner és lehet kisbabánk a legnyugodtabb baba, vannak és lesznek olyan pillanatok, amikor elfáradunk, elkeseredünk vagy bármit megadnánk, ha pár órára egyedül lehetnénk.

 • Vannak olyan pillanatok, amikor legszívesebben elbújnánk a mosdóba egy kiadós sírásra.
 • Máskor hiányzik a régi életünk.
 • Néha fogalmunk sincs, miért sír a gyermekünk.
 • És az is előfordul, hogy bár vége van a megengedett meseidőnek, nincs erőnk új elfoglaltságot kitalálni, ezért még egy picit hagyjuk TV-zni a kicsiket.

Soha ne szégyelljük ezeket az érzéseket, és főképp ne gondoljuk azt, hogy bármit is rosszul csinálunk. Ne hasonlítsuk magunkat másokhoz! Bár úgy tűnhet, hogy a környezetünkben vagy a közösségi médián látott édesanyák tökéletes képet mutatnak, ha pár mondatot váltunk egymással rájövünk, hogy ugyanabban a cipőben járunk. Mindannyiunknak megvannak a jó és rossz napjai, nem vagyunk egyedül a bizonytalanságainkkal, aggodalmainkkal és félelmeinkkel. Támogassuk egymást (és persze magunkat is), hiszen néha csak annyira van szükségünk, hogy valaki, aki tudja, min megyünk keresztül megnyugtasson, hogy igenis jól csináljuk! 😊

Amit minden anyának hallania kell

Támogassuk egymást, hiszen nem vagyunk egyedül!

Mindannyian tudjuk, mire képes pár kedves, elismerő szó a nehéz pillanatokban. Töltsd le pozitív sablonjainkat és oszd meg őket Facebook vagy Instagram történetedben! Ne felejtsd el megjelölni rajta azokat az anyuka (vagy apuka!) ismerőseidet, akikkel tudatni szeretnéd, hogy szuper munkát végeznek. 😊 Támogassuk egymást, magunkat és minden anyát pozitív üzeneteinkkel!

Készítsd el saját üzenetedet!
Használd az üres sablont, hogy elkészíthesd személyre szabott üzeneteidet.

Szakíts időt magadra!
Mindannyian csodás munkát végzünk és megérdemeljük a kikapcsolódást! Töltsd le EZ vagy AZ sablonunkat, karikázd be a válaszaidat, majd oszd meg Facebook vagy Instagram történetedben ismerőseiddel, hogy emlékeztesd őket az énidő fontosságára!

Tovább a letöltéshez!

A letöltéshez be kell jelentkezned.

@Mindenki: Nektek mi szokott segíteni a nehéz pillanataitokban?

Mira 28/04/2020 - 13:00 -kor

6 egyszerű, fejlesztő játék kicsiknek

A születés pillanatától kezdve (sőt, már előtte is), kisbabád az öt érzékszervén keresztül ismeri meg az őt körülvevő világot: ezek a látás, a hallás, az ízlelés, a szaglás és az érintés. Ezeket az érzékeket különböző játékokkal stimulálhatjuk és fejleszthetjük, melyek közül sokat otthon is egyszerűen elkészíthetünk.

6 egyszerű, fejlesztő játék babáknak Matató táblát mi magunk is készíthetünk az otthon talált tárgyakból.

Az elmúlt hetekben a legtöbben bizonyára már bejártátok az összes fórumot és babás csoportot az interneten új, szórakoztató játékok után kutatva. Legújabb Küldetésünkben mi is összegyűjtöttünk Nektek pár olyan játékötletet, melyek pár otthon található tárgyból is könnyen elkészíthetőek, ám nagyon hasznosak a csöppségek egészséges fejlődésének szempontjából:

Készíts szappanbuborékot!

Keverj össze 1 liter meleg vizet 30 ml mosogatószerrel és 15 ml glicerinnel, vagy egy kanál porcukorral. Ha nincs otthon buborékfújód, csak vágd be egy műanyag szívószál tetejét négy helyen, áztasd be a folyadékba, majd fújd be a levegőt a szívószál ép végén. A kicsi érdeklődéssel figyeli majd a repülő buborékokat, sőt, el is próbálja majd kapni őket - mely a reflexeit és az egyensúlyérzékét is fejleszti. Vigyázzunk, hogy a folyadékot játék után gondosan zárjuk el a kicsik elől.

Fess maszatolás nélkül!

Minden gyerek szeret az ujjaival festeni, ám az ilyen játékok általában nagy rendetlenséggel és egy fülig maszatos csöppséggel végződnek. Nem kell azonban eldugdosni a festékeket a kicsik elől, hiszen van kíméletes megoldás a kis művészek önkifejezésére! Vegyünk egy nagyobb, átlátszó műanyag zacskót (a legjobb az olyan, melynek zárható a szája, mint a fagyasztó zacskó) és helyezzük laposan a padlóra. Nyomjunk bele különböző színű temperákat, majd zárjuk le a végét és rögzítsük a padlóhoz ragasztószalaggal. Hagyjuk a kicsit, hogy a zacskón keresztül szabadon játszhasson a festékkel, érintésével megtapasztalja a textúráját, a szemével pedig a színek keveredését, új színek létrejöttét. Csöppséged garantáltan élvezni fogja a színkavalkádot és a mázgálást - és eközben még az ujjai is tiszták maradnak!

Mágikus zselé

Ugyanilyen zacskót felhasználhatunk varázszselé készítésére is. Töltsük meg a tasakot babaolajjal, vízzel és ételfestékkel, hogy egy színes, zselés állagot kapjunk. Ezután szórhatunk bele glittert, virágokat, faleveleket vagy kisebb tárgyakat, például gombokat. Zárjuk le jól a zacskó száját, majd hagyjuk, hogy csöppségünk lefoglalja magát a varázsfolyadékkal.

Lisztfigura

Ehhez a játékhoz csak egy lufira és lisztre vagy rizsre lesz szükségünk. Egy üvegbe töltsük bele a lisztet vagy a rizst, majd helyezzük a lufi száját az üvegre. Öntsük át az üveg tartalmát a lufiba, hogy az nagyjából egy maroknyi méretű legyen, majd kössük el a száját. Ezután rajzoljunk a figurára mókás arcot, fonalból akár pompom hajat is csinálhatunk neki. A kis lisztfigurát csöppséged nagy örömmel fogja nyomkodni!

Tapintásfejlesztő doboz

Töltsünk meg egy dobozt kisebb méretű játékokkal és tárgyakkal. Figyeljünk arra, hogy minden tárgy más formájú és tapintású legyen! Öntsünk a tárgyakra rizst, homokot vagy más kitöltő anyagot, hogy teljesen ellepje a játékokat. A különböző tárgyak megkeresése és kitalálása izgalmas kihívás lesz csöppségünk számára, mely fejleszti a képzeletét és a tapintását.

Matató tábla

Az utóbbi időkben különösen népszerűvé váltak az úgynevezett "matató táblák", melyekhez mindenféle otthon fellelhető tárgyat felhasználhatunk. Ez a játék különösen népszerű lesz azon babák körében, akik most tanulják használni a kis kezeiket. Vegyünk egy kisebb, lekezelt deszkalapot vagy műanyag táblát, és szereljünk rá különböző tárgyakat, melyekkel egy kisbaba biztonságosan játszhat. Ilyen lehet például egy kiürült nedvestörlőkendő csomagolásának zárható teteje, madzagra felfűzött nagyobb fagyöngyök, mágnes, kis lakatok, zárak, csatok és kapcsolók, gombok, tépőzár és igazán bármi, amit otthon találunk. Minél több elem kerül a táblára, annál inkább lefoglalja majd csöppségünket! 😉

@Mindenki: Ti kipróbáltátok már a fenti tippeket? Vannak hasonló, otthon elkészíthető játékötleteitek?

Mira 15/04/2020 - 14:00 -kor

Együtt otthon

Az elmúlt hetek eseményei a legtöbb család mindennapjaiban nagy változásokat hoztak - vannak, akik gyorsan alkalmazkodtak az új körülményekhez, míg másoknak nagyobb kihívást jelent a jelenlegi helyzet. Vannak családok, ahol éppen mindenki otthonról tanul vagy dolgozik, míg sokan továbbra is bejárnak dolgozni, ezért a gyerekek elhelyezéséről kell gondoskodniuk. Itt, a Pampers VIP Klubon, mind egy közösséghez tartozunk. Mi is arra bíztatunk mindenkit, hogy aki teheti, maradjon otthon, és segítsük egymást tippjeink megosztásával, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki az előttünk álló hetekből!

Maradjunk otthon!

Munka otthonról

Otthonról dolgozni kisgyerekek mellett az egyik legnagyobb kihívás, azonban a megfelelő napirend kialakítása sokat segíthet abban, hogy a főnökeink és a csöppségeink elvárásainak is eleget tegyünk.

 • Ha párunk is otthonról dolgozik, osszuk fel a napszakokat egymás között! Bár vannak olyan feladatok, amiket gyorsan el lehet intézni, a hatékony munkához hosszabb blokkokra lesz szükségünk. Beszéljük meg partnerünkkel, ki foglalkozik a gyerekekkel délelőtt és délután, de fontos, hogy rugalmasak legyünk egymással!
 • Ha van rá lehetőségünk, alakítsunk ki egy külön szobát vagy sarkot, ahonnan dolgozhatunk. Ez egyfelől nekünk is segít az összpontosításban, valamint a munka és a szabadidő elválasztásában, másfelől a kicsiknek is jelzi, hogy mikor vagyunk elfoglaltak.

Házimunka okosan

A legfontosabb, hogy ne legyünk túl szigorúak önmagunkkal szemben. Még ha általában sikerül is elvégeznünk minden teendőt otthon, most lazítsunk az elvárásainkon, hiszen nemcsak az testi épségünkre, de a lelki egyensúlyunkra is oda kell figyelnünk. Nem tragédia, ha néha főzés helyett inkább rendelünk egy pizzát, vagy ha a rendrakás helyett inkább elnyúlunk a kanapén vagy a fürdőkádban.

 • Főzzünk előre, nagyobb mennyiségben! Ahelyett, hogy minden délelőttöt főzéssel töltenénk, készítsünk el több, nagyobb adagot a hétvégén, és fagyasszuk le a porciókat. Így nem kell minden nap több órát töltenünk a konyhában, mégis lesz mindig étel az asztalon. A hétvégi főzésbe az egész családot bevonhatjuk: a legkisebbek segíthetnek a hozzávalók kimérésében, a tésztaszaggatásban vagy a sütemények lekenésében, így igazi családi élmény lehet a házimunkából.
 • Folyamatosan szalad a ház? Nevezzünk ki egy-egy dobozt vagy kosarat a játékoknak, ruháknak és egyéb tárgyaknak. Kérjük meg a gyerekeket, hogy a lakásban szétszórt dolgokat tegyék a megfelelő dobozba a nap folyamán. Így a nap végén, vagy mikor időnk engedi, már sokkal gyorsabban a helyükre kerülnek az előre kiválogatott tárgyak.

Otthon=játszótér

Bár a jelenlegi helyzethez minden családtagnak alkalmazkodnia kell, a legkisebbek nem feltétlenül értik, mi is történik éppen a világban, miért nem mehetnek bölcsibe, játszótérre vagy találkozhatnak barátaikkal.

 • Hozzuk haza a homokozót! Akik kertesházban laknak, jobb helyzetben vannak, hiszen a kicsik bármikor kimehetnek a levegőre játszani. Azonban ha nincs kertünk, az erkélyen is berendezhetjük a játszóteret! Vegyünk egy nagyobb lavórt, töltsük meg homokkal, és máris kész a homokozó, ami garantáltan lefoglalja a csöppségeket pár órára!
 • Építsünk várat székekből, párnákból és plédekből! Amint elkészült az erőd, bátorítsuk a kicsiket, hogy foglalják el új birodalmukat és játszanak benne kedvükre! Csöppséged imádni fogja a saját kis zugát, ahová örömmel elvonulhat, míg a szülei a saját "várukban" dolgoznak.
 • Játsszunk kincskeresőt! Rejts el pár tárgyat a lakásban, majd rajzolj hozzájuk kincsestérképet - ha gyermeked már nagyobb, szerepet cserélhettek, és ő is elkészítheti a saját térképét!

@Mindenki: Nektek milyen bevált trükkjeitek vannak a napirend beosztására és a kicsik lefoglalására? Mit tesztek azért, hogy a mindennapok vidáman teljenek? Osszátok meg velünk és a többi szülővel hozzászólásban ötleteiteket és tippjeiteket!

Mira 25/03/2020 - 10:00 -kor

Tévhitek a Pampers Pants bugyipelenkáról

Szülőként nap mint nap rengeteg mendemondával találkozunk a kisbabákkal és a gyermekneveléssel kapcsolatban. Biztosan Ti is hallottátok már a „ne szaladj rögtön, ha sír, mert soha nem tanulja meg megnyugtatni magát” vagy a „minél fáradtabb, annál jobban fog aludni éjszaka” és más, ezekhez hasonló tanácsokat. Lehet, hogy meglepő, de a Pampers Pants pelenkákkal kapcsolatban is léteznek már ilyen tévhitek! Készen állsz arra, hogy lerántsuk róluk a leplet? Akkor olvass tovább!

 1. A kisbabám még túl kicsi a Pants bugyipelenkához

  A legnagyobb hiedelem, mely körüllengi a bugyipelenkákat, hogy a Pampers Pants pelusok a nagyobb babákra valók, akik már elkezdték tanulni a bili használatát. Előző Küldetésünkből kiderült, hogy a Pampers VIP Klub 17%-a* egyetért ezzel az állítással. Való igaz, hogy a Pampers Pants pelusok nagyon hasznosak lehetnek ennél a mérföldkőnél, azonban a bugyipelenkák ideje sokkal hamarabb eljön a kisbabák életében. Amint csöppséged megteszi az első önálló mozdulatait, a pelenkacserék egyre nehezebbé válnak a kis örökmozgókkal – innen tudod, hogy ideje Pampers Pants pelusra váltani! 3-as mérettől elérhetőek, így mire kisbabád megtanul átfordulni, már el is kezdhetitek használni őket!

 2. A Pampers Pants pelusok nappalra valók

  A második tévhit, hogy a bugyipelenka nappali viselet, melyet a nagy felfedezésekhez és a játékhoz fejlesztették ki. Ez az állítás azonban szintén hamis! A kisbabák kétszer annyit mozognak álmukban, mint a felnőttek, ezért éjszaka is legalább annyira fontos a szivárgás elleni védelem, mint nappal. A Pampers Pants bugyipelenka szuper nedvszívó magja magába zárja a nedvességet, míg a 360°-os illeszkedés megakadályozza a szivárgást a combjuknál és a hasuknál. A VIP Klubtagok 43%-a úgy gondolta, hogy éjszakára a tépőzáras pelusok a legjobbak. Azonban míg a tépőzáras pelenkák meglazulhatnak kisbabád pocakján, addig a Pamper Pants pelusok követik kisbabád alakját – így nem csak nappal, hanem éjszaka is kiváló illeszkedést és szivárgás elleni védelmet nyújtanak az apróságoknak.

 3. Nincs szükségünk bugyipelenkára, mert a kisbabám mindig nyugodtan tűri a peluscserét

  Noha nagyon szerencsés helyzetben vagy, a Pants pelusok nem csak azért szuperek, mert könnyen és gyorsan lehet őket cserélni. A kisbabák pocakja evés után kikerekedik, majd alvás közben visszahúzódik – a különbség pedig akár több centiméter is lehet a pocijuk átmérőjében. Korábbi felmérésünkből kiderült, hogy 22%* szerint a tépőzáras pelusok jobban védenek a szivárgás ellen. Azonban a tépőzáras pelusokkal ellentétben a Pampers Pants pelusok rugalmas derékgumírozása kiválóan illeszkedik a babák alakjához és mozgásához, így mindig a helyén marad, miközben komfortosan öleli a kicsik pocakját. A Pampers Pants bugyipelenkákban kisbabád így mindig szabadon mozoghat, ami létfontosságú a fejlődésükhöz.

*414 Pampers VIP Klubtag véleménye alapján

A Pampers Pants pelusok 360°-os illeszkedése gondoskodik arról, hogy kisbabád mindig maximális kényelemben legyen - nappal és éjszaka. A tépőzáras pelenkákkal ellentétben nem szorít, de nem is lazul ki, minden helyzetben kiválóan simul kisbabád alakjához, így véd a szivárgás ellen. A feladásuk pedig egyszerűbb nem is lehetne, nem kell aggódnod, hogy túl szorosra vagy lazára állítod a füleket. Csak felhúzod mint egy nadrágot, és már kész is!

Közvélemény-kutatás

Ti kipróbálnátok a Pampers Pants bugyipelenkákat?

Igen, a maximális kényelmet szeretném nyújtani kisbabámnak!

46 Szavazatok, 72%

Nem, maradunk a tépőzáras pelenkáknál

3 Szavazatok, 5%

Már használjuk őket

15 Szavazatok, 23%

@Mindenki: Ti meglepődtetek a tévhitekben vagy Ti is hittetek bennük? Írjátok meg hozzászólásban!

Sütik elfogadása