Küldetések

Küldetések

Vegyél részt a legújabb Pampers Küldetésben!

13/08/2018 to 30/09/2019

Mira 19/06/2020 - 11:30 -kor

Ünnepeljük az apukákat!

Szülőnek lenni nem könnyű feladat, ám az apukák számára másfajta kihívásokat is tartogat. A legtöbb családban az apukák még mindig kevesebb időt tölthetnek a kicsikkel, mint szeretnék, hiszen általában az anyukák maradnak otthon az első években. Mégis, csöppségeink ugyanúgy (ha néha nem jobban!) vágynak a szeretetükre, idejükre, odafigyelésükre, még akkor is, ha erre kevesebb alkalom kínálkozik.

Ünnepeljük az apukákat!

Van pár olyan dolog, melyet csak az anyukák tudnak megadni a kisbabák számára, ilyen például a szoptatás. Azonban az apukák szerepe is ugyanolyan fontos, mint az anyáké, ezért összegyűjtöttünk pár tanácsot, melyek segíthetik az apa-gyermek kötődés elmélyítését:

Mutass példát!

Az apák az első példaképek (már-már szuperhősök) a gyermekeink életében, ezért a legfontosabb feladatuk a példamutatás. Ne feledjük, hogy a gyermekkorban kialakult mintázatok nagyban befolyásolják a felnőtt életünket is, ezért az apukáknak is nagy szerepe van abban, hogy gyermekünk felcseperedve empatikus és érzékeny legyen, figyeljen a környezetére.

Apa, az igazi mókamester

Kétségtelen, hogy ha játékról és kacagásról van szó, az apukák verhetetlenek! Azért, mert jobban megőrzik saját gyermeki énüket? Vagy csak jobb humorérzékkel lettek megáldva? Bárhogy is legyen, a kicsik imádják a hancúrozásokat, a közös játék pedig nemcsak a kicsik agyát fejleszti, hanem az apa-gyermek kapcsolatot is erősíti.

Legyünk a pillanatban!

Munkából hazatérve nem mindig egyszerű kikapcsolni, de nagyon fontos, hogy 100%-ban átadjuk magunkat az együtt töltött időnek és szenteljük teljes figyelmünket gyermekünknek. Nagyon sok mindent lehet a kicsikkel együtt csinálni, így ha nem is jut idő minden este a játékra, részt vehetünk az etetésben, fürdetésben és altatásban is.

Szervezzünk közös programokat!

A kis pocaklakók az első 9 hónapot édesanyjuk hasában töltik, és utána is elsősorban az anyukájukra vannak utalva, így apaként a kapcsolat kialakítása több erőfeszítést igényelhet. Időről időre szervezzünk apás-babás programokat! Ezt nemcsak az anyukák fogják hálával fogadni, de szuper élményeket szerezhetünk csöppségünkkel.

Peluscsere apával

A peluscsere nem tartozik sem az apukák, sem az anyukák kedvenc elfoglaltságai közé, sőt, a babák sem rajonganak érte. Ugyanakkor ez is a szülők feladata, amiből az apukák is kivehetik részüket. Szerencsére a Pampers Pants bugyipelenkákat pillanatok alatt lehet cserélni, akárcsak egy kis nadrágot. Ugye ez nem is hangzik olyan vészesen, apukák? ;)

@Pampers apukák: Mit szerettek legjobban együtt csinálni a gyermeketekkel?
@Pampers anyukák: Ti miért vagytok hálásak a párotoknak?

Mira 11/06/2020 - 12:00 -kor

Pampers Pants Bug(y)ipelus: tökéletes illeszkedés minden örökmozgónak

Nektek mi a kedvenc ruhadarabotok? És melyik a legkényelmesebb, amit egész nap szívesen viselnétek sportoláshoz, mozgáshoz, alváshoz vagy akár egy kiadós vacsorához? Ugye a második kérdésnél nektek is gumis derekú mackó- vagy cicanadrág jutott az eszetekbe?

A kisbabák életük első éveinek minden pillanatát pelusban töltik, és mivel a nap nagy részét az evés, alvás és a játék tölti ki, nekik is fontos, hogy ezt egy olyan pelenkában tehessék meg, mely minden helyzetben kényelemben tartja őket, tökéletesen illeszkedik és védelmet nyújt a szivárgás ellen. Egy többfogásos lakoma után mi, felnőttek is érezhetjük, hogy a gombok megfeszülnek a jóllakott pocakunkon, azonban a babáknál ez minden étkezés után megfigyelhető. A kicsik pocakja etetés közben kikerekedik, majd ahogy emésztenek, fokozatosan visszahúzódik – és ez így megy a nap folyamán minden etetésnél.

Egy hagyományos pelenka ilyen mértékű pocakmozgás után kitágulhat, és menthetetlenül utat enged a pisinek vagy akár a híg székletnek, míg a Pampers Pants bugyipelus 360°-ban, körös körül rugalmas derékgumírozása, valamint dupla védőgáttal ellátott combrésze tökéletesen illeszkedik a baba alakjához, pocakméret ingadozásához, ezzel garantálva a tökéletes védelmet. Íme a bizonyíték:

A hagyományos pelenkákkal ellentétben a Pampers Pants bugyipelenka:

 • tökéletesen illeszkedik, így segít megelőzni a szivárgást,
 • a körkörös gumírozásnak köszönhetően nem csúszik le, de nem is szorítja a kicsik testét,
 • minden babamozgást lekövet, legyen szó az evés után megnövekedett pocakméretről, alvás közbeni mozgolódásról vagy önfeledt játékról,
 • pillanatok alatt cserélhető.

„Tipeg topog két kicsi láb” 🎶

A Pampers Pants bugyipelus az Apacuka zenekart is megihlette, hallgassátok meg legújabb babás dalukat, melyben a bugipelusról énekelnek nekünk:

Nyerjetek egy hónapra elegendő Pampers Pants pelenkát!

Hallgassátok meg csöppségeddel az Apacuka dalát és örökítsd meg, ahogy mozogni kezd a zenére! Töltsd fel tartalmadat Facebookra, Instagramra vagy YouTube-ra a #passzolapocira, #bugipelus, #Apacuka, #PampersPants és #pampersvipklub hashtagekkel, majd küldd be nekünk a linket, hogy megnyerhesd a 3 db 1 hónapra elegendő Pampers Pants pelenkacsomag egyikét!

Tovább a játékhoz

@Mindenki: Hogy tetszett csöppségeteknek az Apacuka zenekar dala? A Ti apróságotok szeret táncolni?

Mira 29/05/2020 - 10:30 -kor

Új felfedezések

Bár az elmúlt hetekben sokan kényszerültünk a négy fal közé, ez azt is jelentette, hogy az együtt töltött időnek köszönhetően olyan pillanatokat, mérföldköveket is átélhettünk, melyekben egyébként nem lett volna részünk. Új rutinok alakultak ki, több közös élményt szerezhettünk a családdal és újra felfedezhettük az együtt töltött idő örömeit.

A legtöbb szülőnek kétségkívül sok nehézséget és kihívást okozott ez az időszak, azonban még a legborúsabb napokon is megtalálhatjuk a dolgok jó oldalát. Legújabb bejegyzésünkben összegyűjtöttünk pár tanulságot, amiért hálásak vagyunk ebben az időszakban:

Új felfedezések

 1. Szorosabb testvéri kötődés

  Bár az apró civódások megmaradtak, a gyermekeink jobban kijönnek egymással és többet játszanak együtt az együtt töltött időnek köszönhetően.

 2. A szülői munka elismerése

  Vannak olyan családok, ahol a kicsikkel otthonmaradó szülő munkáját még mindig nehezen ismeri el a dolgozó fél. Az utóbbi időben azonban minden szülő megtapasztalhatta, hogy a gyermeknevelés ugyanolyan komoly és megterhelő, mint bármelyik másik munka – bármilyen édes is a jutalom.

 3. Új rituálék

  A legtöbb családban az egyik fél jobban kiveszi a részét az etetésből, fürdetésből, játékból és pelenkacseréből, azonban a jelen helyzetben lehetőségünk volt a másik felet is jobban bevonni a gyerekek körüli teendőkbe, ami a szülő gyermek kapcsolatot is erősítette.

 4. A családi kötelék erősítése

  Mivel minden időt együtt töltöttünk, többet beszélgettünk egymással személyesen (csak úgy, mint a telefon és a számítógép előtt időkben) és több döntést hoztunk meg közösen – legyen szó a heti programról, a menü megtervezéséről vagy a bevásárlásról.

 5. Kreativitás a tetőfokon

  Játszótér, bölcsi és babaprogramok nélkül a saját eszközeinkhöz kellett nyúlnunk, hogy csöppségeinket szórakoztassuk, tanítgassuk. Párnavár, kartondobozból készített versenyautó vagy ujjal festés – rengeteg maradandó emléket szerezhettünk gyermekeinknek, na és persze újra felhasználható ötleteket az esős, hideg napokra.

 6. Segítő kicsi kezek

  A szüleiket mindig utánozni akaró gyermekeink lettek az új kis kuktáink és segítőink a házi munkában, maguktól kezdtek felelősséget vállalni bizonyos feladatokért. Így mi is megtanulhattuk, hogy már tipegőkortól megengedhetjük a kicsiknek, hogy kivegyék a részüket a család feladataiból.

 7. A gyerekeinkkel töltött idő a legfontosabb

  És mindenképpen fontosabb, mint a házimunka!

 8. A jövő tervezése

  A négy fal közé kényszerülve a legtöbben azt tervezgettük, hogy mit csinálunk majd együtt, ha újból megnyílnak a lehetőségek. Most itt az idő, hogy a családként együtt szőtt terveinket megvalósítsuk!

 9. Példamutatás

  Az elmúlt hetekben sokan adtunk vissza valamennyit a közösségnek és jártunk nyitott szemmel, hogy hol segíthetnénk apró dolgokkal, adakozással, a bevásárlás elvégzésével vagy maszkok varrásával a rászorulóknak – és ebből gyermekeink is sokat tanultak.

 10. Átértékeltük a dolgokat

  Végül pedig megláthattuk, hogy nincs szükségünk annyi dologra, hogy gyermekeink és mi boldogok legyünk, nem kell annyi játék, ruha vagy más tárgy. Ami igazán számít, az a saját és szeretteink egészsége, valamint a minőségi együtt töltött idő.

@Mindenki: Nektek milyen jó élményeitek vannak az elmúlt hetekből? Mit tanultatok családként ebből az időszakból, amire a jövőben is oda szeretnétek figyelni? Osszátok meg velünk, Ti hogy fogtok visszatekinteni erre az időszakra!

Mira 08/05/2020 - 14:00 -kor

Amit minden anyának hallania kell

Múlt hét vasárnap az édesanyákat, nagymamákat és keresztanyákat ünnepeltük, ám ahogy ígértük, a Pampers VIP Klubon az anyák napja egész májusban tart! Reméljük, hogy valamennyiőtöknek csodálatosan telt a vasárnap, és (a helyzethez mérten) azzal és azokkal tölthettétek a napot, amit és akiket a legjobban szerettek.

Amit minden anyának hallania kell

Ám mindannyian tudjuk, hogy az anyaság nemcsak megható pillanatokkal teli, felejthetetlen és felhőtlenül boldog napokból áll. Akár elsőre, akár másodjára, akár sokadjára születik kisbabánk, a felbecsülhetetlen első évek kihívásokat és megannyi nehéz pillanatot is tartogatnak számunkra. Lehetünk végtelenül türelmesek és odaadóak, állhat mellettünk egy mindenben támogató partner és lehet kisbabánk a legnyugodtabb baba, vannak és lesznek olyan pillanatok, amikor elfáradunk, elkeseredünk vagy bármit megadnánk, ha pár órára egyedül lehetnénk.

 • Vannak olyan pillanatok, amikor legszívesebben elbújnánk a mosdóba egy kiadós sírásra.
 • Máskor hiányzik a régi életünk.
 • Néha fogalmunk sincs, miért sír a gyermekünk.
 • És az is előfordul, hogy bár vége van a megengedett meseidőnek, nincs erőnk új elfoglaltságot kitalálni, ezért még egy picit hagyjuk TV-zni a kicsiket.

Soha ne szégyelljük ezeket az érzéseket, és főképp ne gondoljuk azt, hogy bármit is rosszul csinálunk. Ne hasonlítsuk magunkat másokhoz! Bár úgy tűnhet, hogy a környezetünkben vagy a közösségi médián látott édesanyák tökéletes képet mutatnak, ha pár mondatot váltunk egymással rájövünk, hogy ugyanabban a cipőben járunk. Mindannyiunknak megvannak a jó és rossz napjai, nem vagyunk egyedül a bizonytalanságainkkal, aggodalmainkkal és félelmeinkkel. Támogassuk egymást (és persze magunkat is), hiszen néha csak annyira van szükségünk, hogy valaki, aki tudja, min megyünk keresztül megnyugtasson, hogy igenis jól csináljuk! 😊

Amit minden anyának hallania kell

Támogassuk egymást, hiszen nem vagyunk egyedül!

Mindannyian tudjuk, mire képes pár kedves, elismerő szó a nehéz pillanatokban. Töltsd le pozitív sablonjainkat és oszd meg őket Facebook vagy Instagram történetedben! Ne felejtsd el megjelölni rajta azokat az anyuka (vagy apuka!) ismerőseidet, akikkel tudatni szeretnéd, hogy szuper munkát végeznek. 😊 Támogassuk egymást, magunkat és minden anyát pozitív üzeneteinkkel!

Készítsd el saját üzenetedet!
Használd az üres sablont, hogy elkészíthesd személyre szabott üzeneteidet.

Szakíts időt magadra!
Mindannyian csodás munkát végzünk és megérdemeljük a kikapcsolódást! Töltsd le EZ vagy AZ sablonunkat, karikázd be a válaszaidat, majd oszd meg Facebook vagy Instagram történetedben ismerőseiddel, hogy emlékeztesd őket az énidő fontosságára!

Tovább a letöltéshez!

A letöltéshez be kell jelentkezned.

@Mindenki: Nektek mi szokott segíteni a nehéz pillanataitokban?

Mira 28/04/2020 - 13:00 -kor

6 egyszerű, fejlesztő játék kicsiknek

A születés pillanatától kezdve (sőt, már előtte is), kisbabád az öt érzékszervén keresztül ismeri meg az őt körülvevő világot: ezek a látás, a hallás, az ízlelés, a szaglás és az érintés. Ezeket az érzékeket különböző játékokkal stimulálhatjuk és fejleszthetjük, melyek közül sokat otthon is egyszerűen elkészíthetünk.

6 egyszerű, fejlesztő játék babáknak Matató táblát mi magunk is készíthetünk az otthon talált tárgyakból.

Az elmúlt hetekben a legtöbben bizonyára már bejártátok az összes fórumot és babás csoportot az interneten új, szórakoztató játékok után kutatva. Legújabb Küldetésünkben mi is összegyűjtöttünk Nektek pár olyan játékötletet, melyek pár otthon található tárgyból is könnyen elkészíthetőek, ám nagyon hasznosak a csöppségek egészséges fejlődésének szempontjából:

Készíts szappanbuborékot!

Keverj össze 1 liter meleg vizet 30 ml mosogatószerrel és 15 ml glicerinnel, vagy egy kanál porcukorral. Ha nincs otthon buborékfújód, csak vágd be egy műanyag szívószál tetejét négy helyen, áztasd be a folyadékba, majd fújd be a levegőt a szívószál ép végén. A kicsi érdeklődéssel figyeli majd a repülő buborékokat, sőt, el is próbálja majd kapni őket - mely a reflexeit és az egyensúlyérzékét is fejleszti. Vigyázzunk, hogy a folyadékot játék után gondosan zárjuk el a kicsik elől.

Fess maszatolás nélkül!

Minden gyerek szeret az ujjaival festeni, ám az ilyen játékok általában nagy rendetlenséggel és egy fülig maszatos csöppséggel végződnek. Nem kell azonban eldugdosni a festékeket a kicsik elől, hiszen van kíméletes megoldás a kis művészek önkifejezésére! Vegyünk egy nagyobb, átlátszó műanyag zacskót (a legjobb az olyan, melynek zárható a szája, mint a fagyasztó zacskó) és helyezzük laposan a padlóra. Nyomjunk bele különböző színű temperákat, majd zárjuk le a végét és rögzítsük a padlóhoz ragasztószalaggal. Hagyjuk a kicsit, hogy a zacskón keresztül szabadon játszhasson a festékkel, érintésével megtapasztalja a textúráját, a szemével pedig a színek keveredését, új színek létrejöttét. Csöppséged garantáltan élvezni fogja a színkavalkádot és a mázgálást - és eközben még az ujjai is tiszták maradnak!

Mágikus zselé

Ugyanilyen zacskót felhasználhatunk varázszselé készítésére is. Töltsük meg a tasakot babaolajjal, vízzel és ételfestékkel, hogy egy színes, zselés állagot kapjunk. Ezután szórhatunk bele glittert, virágokat, faleveleket vagy kisebb tárgyakat, például gombokat. Zárjuk le jól a zacskó száját, majd hagyjuk, hogy csöppségünk lefoglalja magát a varázsfolyadékkal.

Lisztfigura

Ehhez a játékhoz csak egy lufira és lisztre vagy rizsre lesz szükségünk. Egy üvegbe töltsük bele a lisztet vagy a rizst, majd helyezzük a lufi száját az üvegre. Öntsük át az üveg tartalmát a lufiba, hogy az nagyjából egy maroknyi méretű legyen, majd kössük el a száját. Ezután rajzoljunk a figurára mókás arcot, fonalból akár pompom hajat is csinálhatunk neki. A kis lisztfigurát csöppséged nagy örömmel fogja nyomkodni!

Tapintásfejlesztő doboz

Töltsünk meg egy dobozt kisebb méretű játékokkal és tárgyakkal. Figyeljünk arra, hogy minden tárgy más formájú és tapintású legyen! Öntsünk a tárgyakra rizst, homokot vagy más kitöltő anyagot, hogy teljesen ellepje a játékokat. A különböző tárgyak megkeresése és kitalálása izgalmas kihívás lesz csöppségünk számára, mely fejleszti a képzeletét és a tapintását.

Matató tábla

Az utóbbi időkben különösen népszerűvé váltak az úgynevezett "matató táblák", melyekhez mindenféle otthon fellelhető tárgyat felhasználhatunk. Ez a játék különösen népszerű lesz azon babák körében, akik most tanulják használni a kis kezeiket. Vegyünk egy kisebb, lekezelt deszkalapot vagy műanyag táblát, és szereljünk rá különböző tárgyakat, melyekkel egy kisbaba biztonságosan játszhat. Ilyen lehet például egy kiürült nedvestörlőkendő csomagolásának zárható teteje, madzagra felfűzött nagyobb fagyöngyök, mágnes, kis lakatok, zárak, csatok és kapcsolók, gombok, tépőzár és igazán bármi, amit otthon találunk. Minél több elem kerül a táblára, annál inkább lefoglalja majd csöppségünket! 😉

@Mindenki: Ti kipróbáltátok már a fenti tippeket? Vannak hasonló, otthon elkészíthető játékötleteitek?

Sütik elfogadása