Pampers active baby

VIP-projektünkben 500 Pampers anyukával és apukával tesztelhettük a megújult active baby pelenkákat.

06/11/2018 to 01/01/2019

Lily 18/12/2018 - 11:43 -kor

Tények és tévhitek a kisbabák alvásáról

Minden szülő szeretné, ha kisbabája nyugodtan és zavartalanul végigaludná az éjszakát. A tökéletes alvás receptjéről azonban sok téveszme kering, melyek a valóságban nincsenek hatással a csöppségek alvásminőségére. Ezeket leplezzük le most Agnieszka Piotrowska DobraNocka Pampers szakértővel.

Tények és tévhitek a kisbabák alvásáról

TÉVHIT: „Minél fáradtabb a baba, annál jobban fog aludni.”
TÉNY: A túl sok ébren töltött időre (melyet okozhat többek között a délutáni szunyókálás megvonása vagy a késői lefekvés is) testünk hormontermeléssel reagál: megnöveli szervezetünkben az adrenalin és a kortizon szintjét. Éppen ezért, a kimerültségtől függetlenül kisbabánk aktív és éber marad, ez a kémiai folyamat által gerjesztett ébrenlét pedig meggátolja őt abban, hogy ellazuljon és elaludjon.

TÉVHIT: „A kisbabám végig tudja aludni az éjszakát, ha szoptatás helyett tápszerrel/müzlivel etetem meg lefekvés előtt.”
TÉNY: A lefekvés előtt elfogyasztott vacsora és a zavartalan alvás között nincs összefüggés. Sokan gondolják, hogy ha másfajta tejjel vagy szilárd étellel etetjük a csöppséget lefekvéskor, hosszabb felébredések nélkül végigalussza majd az éjszakát. A valóságban azonban a biológiai óra és az alvási szokásaink (altatási rituálé, környezet, pizsama és pelenka típusa, délutáni alvások stb.) határozzák meg, hogy milyen gyakran és mennyi időre ébred fel éjjel kisbabánk.

TÉVHIT: „A kisbabák szüleikkel egy ágyban/egyedül a kiságyban alszanak a legjobban.”
TÉNY: Nincs egyhangúan elfogadott válasz arra, mi a legjobb hely kisbabánk alvása szempontjából. Mivel a gyerekek és a felnőttek alvásigénye, alvásuk rendszeressége, hosszúsága és preferenciái eltérőek, így minden családnak azt a megoldást kell választania, mely segítségével a család minden tagja kényelmesen ki tudja aludni magát.

TÉVHIT: „A kisbabáknak teljes csendre van szüksége az alváshoz.”
TÉNY: Ahogy a felnőttek, úgy a kisbabák is eltérően reagálnak környezetük zajaira, így más-más toleranciaszinttel rendelkeznek alvás közben. Ha kisbabánk hozzászokik a teljes csendhez, a családtagoknak kihívást jelenthet hang nélkül tevékenykedni annak érdekében, hogy minden zajforrást kiszűrhessünk, ami otthonunkon kívül különösen nehéz lehet. A legtöbb kisbabát nem zavarják az apróbb zajok, ha ehhez már a kezdetektől hozzászoktak (például résnyire nyitott ajtóval aludtak), vagy ha valamilyen fehér zajra szenderednek el.

TÉVHIT: „A gyerekek kinövik az alvászavarokat.”
TÉNY: Ahogy a gyerekek felcseperednek, egyre kevesebb alvászavart (pl. elalvási nehézségek, gyakori vagy hosszú felébredés éjszaka, álmatlanság) tapasztalnak. Mindazonáltal, néhány esetben ezek a problémák az óvodáig, az iskoláig vagy akár a felnőtt életükig is elkísérhetik a gyerekeket, mely a nem megfelelő alváshigiénének tudható be.

@Mindenki: Nektek mi a lekfevés előtti bevált rutinotok?

1 hozzászólás

Marika861211 Verified 19/12/2018 - 07:51 -kor

16 hónapos a kislányom. Este nagyon későn alszik csak el. Fürdés után nagyon felélénkül, ekkor még játszunk vele egy kicsit. Utána egy adag tápszer. A saját szobájában és ágyában alszik. Pár napja csak lerakom az ágyba, énekelek neki és elalszik, eddig rajtunk aludt el. Ő csak csendben és sötétben alszik jól. Velünk sem tud aludni, mert minden lélegzetvételünkre ébred. 😊😂

Vissza a tetejére

Sütik elfogadása