Lily 07/12/2018 - 11:15 -kor

Pampers active babyvel az egész család egészséges álmáért

A zavartalan éjszakai pihenés nem csak a kisbabák fejlődése szempontjából fontos, hiszen alvásuk minősége kihat az egész családra. A szülők összesen akár 44 napnyi alvást veszíthetnek el az újszülöttek első évében, ami hetente 20 óra kiesést jelent. A csecsemők mindennapjaiban fontos szerepe van az alvásnak abban, hogyan reagálnak környezetükre, emellett pedig fizikai, mentális és érzelmi fejlődésükben is kulcsszerepet játszik.

Pampers active babyvel az egész család álmáért

A pihentető alvás…

  • Elősegíti testünk regenerálódását azzal, hogy lelassítja a szív és vesék működését, ellazítja az izmokat és csökkenti az idegrendszerbe áramló ingereket.
  • Növekedési hormont és melatonint szabadít fel, mely fontos szerepet játszik immunrendszerünk működésében.
  • Hozzájárul ahhoz, hogy aktívabbak lehessünk napközben.
  • Támogatja a gyerekek memóriáját, koncentrációját, a tanulási folyamatokat és segít az új információk elraktározásában.
  • Segít a babáknak feldolgozni és rendszerezni a nap folyamán szerzett új élményeket.
  • Nagyon hatásos menekülés lehet az érzelem- és információtúláradás elöl; ez különösen fontos lehet az újszülöttek első hónapjaiban, mikor hatalmas mennyiségű új ingernek vannak kitéve.

Egy, a csecsemők alvás ciklusait vizsgáló tanulmány szerint a kisbabák érzékenyebbek az ébredésre akkor, amikor bepisilnek. A kényelemérzet változása, például a nedves pelenka vagy az irritáció növelheti az alvászavarok kialakulásának valószínűségét.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy a lehető legjobb feltételeket nyújtsuk kisbabánk számára, hogy átaludhassa az éjszakát. A kisbabák hajlamosak a mozgolódásra és vándorlásra éjszaka, tehát tökéletesen illeszkedő, nedvszívó és légáteresztő pelenkára van szükségük. Mindezt azért, hogy zavartalan, békés éjszakai alvásban legyen részük, és élvezhessék az ebből származó előnyöket.

Miért válasszuk a Pamperst, mely akár 12 órán át tartó szárazságot nyújt egész éjjel?

Egy izgő-mozgó, forgolódó baba is alhat nyugodtan, ha a pelenkája segít, hogy egész éjszaka szárazon maradhasson. Nem számít, hányszor váltanak pozíciót csöppségeink, a Pampers pelenka (illeszkedésének köszönhetően) végig kényelmes, légáteresztő és száraz marad. Így egy nedves pelenka sem állhat az apróságok megérdemelt pihenésének útjába!

@Mindenki: Mit gondoltok a leírtakról? Egyetértetek azzal, hogy az alvás kulcsfontosságú a babák és a szülők kiegyensúlyozottságához?

19 hozzászólás

csikicsi Verified 07/12/2018 - 13:13 -kor

Egyetértek vele, már csak azért is, mert mikor rosszul alszik a kislányom (pl fogzás miatt), rosszul kel és ranyomnja egész napra a bélyegét, nyűgös, fáradt olyankor, ezaltal az egész család az. Ha jól alszik, mosolyogva ébred, egész nap jó kedve van, mi is kipihentebbek, kiegyensúlyozottabbak vagyunk :)

Lilla27 Verified 07/12/2018 - 18:43 -kor

Szintén egyetértek ezzel! Nem tudom, hogy az új pelusnak köszönhetően, vagy mert végre nem jön egy fogunk se, de a héten a kislányom sokkal jobban alszik! Így nekem is több türelmem volt hozzá, ő is sokkal többet játszik egyedül, nem akar mindig rajtam lógni és nagyon jó kedvű :) Örülnék ha minden hetünk hasonlóan telne, de hát majd pár év múlva :)

Lily • 12/12/2018 - 15:48 -kor

@Lilla27: Örülünk, hogy volt egy kis szusszanásnyi időd is magadra, és hogy a kisbabád is jobb kedvű volt. Még sok ilyen hetet kívánunk. :)

noemi0517 • 07/12/2018 - 18:51 -kor

Egyet értek vele. Ha nyugodtan alszik akkor napközben is nyugodtabb.

Edit • 07/12/2018 - 18:56 -kor

Egyetértek veletek,nagyon fontos a pihentető alvás. Sajnos mi még mindig legalább 4-5 x felkelülk éjszaka, pedig lassan fél éves a kisfiam. Én már nagyon vágyom egy hosszú, pihentető alvásra :) Remélem hamarosan, talán pont ennek a pelenkának köszönhetően, mi is átalusszuk az éjszakát! 😊

Lenartne • 07/12/2018 - 18:59 -kor

Teljesen egyetértek. Számomra nagyon fontos hogy kislányom jól aludjon éjszaka. De nálunk egy esti játék nélkül nincs alvás.. Ez a játék pedig abból áll ki hogy én fekszem és ő rám ugrik és addig csíp, harap, mindent elkovet annak érdekében hogy megcsikizzem a pocakját.
Olyan édes 😄
Jaa és ehhez az esti játékokhoz jó pelenka kell mivel ugrálás közben képes leszedni magáról.. Ezért is vagyok hálás a pamersnek. Összes típust próbáltuk már de nekünk a bugyis pelus az elengedhetetlen és szuper.

gagea Verified 07/12/2018 - 19:38 -kor

Evidens kérdés, persze, hogy fontos. Egy nyűgös gyerek - nyűgös és kialvatlan anya sosem jó párosítás :D

cseva30 Verified 07/12/2018 - 20:18 -kor

Létfontosságú, mint egy 2 hónapos és egy 1,5 éves mellett a kávé😅 Komolyra fordítva a szót: egy kiegyensúlyozottabb nap elé nézhetünk, ha a kicsi eleget alhat.

Ginacica90 Verified 07/12/2018 - 21:33 -kor

Van egy aktív 20 hónapos nagy lányom, aki nappal már a a szobatisztaság felé araszol, de mivel nagyon szeret és nagyon mélyen is alszik, így fontos, hogy este a pelus kényelmes legyen, ne tocsogjon. Eddig is pampers, de sleep&play rajongók voltunk. Most az active baby is előnyére változott. Kifejezetten elégedetten alszik a lány 👧💖😊

Szezy • 08/12/2018 - 08:29 -kor

Egyetértek , hisz az alvás minősége, hossza mindenkire kihatással van . :D ! Szerintem szülőként a legrosszabb azon bosszankodni, hogy a gyerek ataludta volna az éjszakát ha nincs csurig tele a pelus , és a pelus el is bírná.

brenata • 08/12/2018 - 14:00 -kor

sziasztok. persze. teljesen egyetèrtek , hogy fontos a baba nyugodt alvàsa. kislanyom nehànyszor vgig aludta az èjsza

brenata • 08/12/2018 - 14:02 -kor

bocsànat. ez az előző hozzàszolàsomhoz tartozik. kislànyom nèhànyszor vègig aludta az èjszakàt, de mostanàban 1x felèbred èjjel kb 2 òra felè. de eszik ès alszik tovàbb.

szucsmonika • 10/12/2018 - 10:24 -kor

Igen,nagyon fontos a jó pihentető alvás mint a baba mint a mama részéről.Pelenka csere nálunk félálomba történik.Már jelzi,hogy neki kényelmetlen,forgolodik.Utánna alszik tovább mintha semmi nem történt volna.

Lanmeli • 11/12/2018 - 00:05 -kor

Szerencsés vagyok, mert a kislányom jól alszik a kezdetektől. Amióta bölcsis viszont vannak éjszakai / hajnali ébredések... :(
Ennek egyik kiszübölése lehet a pampers pelenka kipróbálása, hogy éjszakai pisiléstől még véletlenül se legyen ébredés!

Lanmeli • 11/12/2018 - 00:08 -kor

Szerencsés vagyok, mert a kislányom jól alszik a kezdetektől. Amióta bölcsis viszont vannak éjszakai / hajnali ébredések... :(
Ennek egyik kiszübölése lehet a pampers pelenka kipróbálása, hogy éjszakai pisiléstől még véletlenül se legyen ébredés!
Mióta én is dolgozok még jobban értékelem a nyugodalmas éjszakákat és elismerem, hogy mennyire fontos a jól alvó baba a normális emberi léthez! :)

Bunnyka06 • 12/12/2018 - 15:13 -kor

Persze! Ez egyértelmű! Az én kisfiam már 4 hónapos kora óta általában végigalussza az éjszakát. De ha beteg vagy jön a foga, akkor persze felébred. Azt figyeltem még meg, hogy minél zaklatottabb volt a napunk, minél több inger érte, minél fáradtabb, annál rosszabbul alszik. Akkor hajnali kettőkor biztos sír. Nagyon érzékeny a lelke. Gondolom, más is tapasztalt ilyesmit. Érdekes módon arra nem ébred fel, ha átázott a pelus! :D

Dorad Verified 13/12/2018 - 19:18 -kor

Hány alvással kapcsolatos cikket olvastam, megannyi szuper tippel, tanulmánnyal. Ez a cikk szuper. Mi mégsem voltunk szerencsések ilyen téren. Kisfiam lassan 10 hónapos. 4 hónapos kora körül kezdődött számunkra a rémálom, óránkénti kelés, ordítás, ringatás, a szülőknél feszültség, fáradtság, egymás hibáztatása. Szörnyű volt. Több orvost megjártunk, álláspontok: a pici kori reflux, túl sok inger, fogzás,lelki bajok, fogzás,fogzás.Ja, és persze "fel lett kapatva." Persze én,mint az anyja és aki felkelt hozzá mindig, tudtam, éreztem,hogy nem ez a baj. Sírni hagyni nem szerettem volna.
Szó mi szó, pontosan 5 hónap elteltével, kvázi 3 napja megtört a jég! Egyszerűen leültem vele nagy kétségbeesésemben és kimerültségemben, és mélyen a szemébe nézve elmondtam neki,hogy anya fáradt nem bírja tovább. Ő már nagyfiú, nem fog anya este felkelni hozzá, de ott lesz mellette, és reggel találkozunk...délután még megvártam a földön ülve a kiságy mellett, hogy elaludjon. Volt sírás, de ott voltam. Este már nem kellett felkelni hozzá...felkelt, de visszafeküdt.3 napja történt, ennél már csak jobb lesz!Szebb karácsonyt nem is kívánhatnék! Szóval...kitartás!

Szyszy89 • 13/12/2018 - 21:24 -kor

Hú!Hát az biztos hogy ha egy pici nyugodtan alszik akkor kicsit talán minden másképp megy a nappal folyamán😊Bár ezt én sajnos😅2.5 éve nem tudom átérezni mert a 2.5 éves kislányom még most is kel éjszaka..plussz melle az 5 hónapos kisfiam is!🙄Én nem tartozom a mázlista Anyukák köze🤣de sebaj..
Főleg most hogy mind a kettő beteg😔
Na most mi is tesztelgetjük a pelust,viszont első napokban nekünk kifolyt a pisi volt hogy már az éjszaka közepén mikor kijött a kislányom az egész ruhája pisis volt,és szét volt jőve a gumirozás oldalt!
Nem tudom hogy ez most a méret miatt lehet?lehet hogy más .éret kéne neki vagy ez a mennyiség már sok lehet?

Lily • 14/12/2018 - 10:44 -kor

@Szyszy89: Lehet, hogy meg kellene próbálni egy nagyobb méretet, ami több nedvesség felszívására képes. :)

vinicky Verified 14/12/2018 - 22:42 -kor

Teljesen egyet értek vele :) Bár szerencsém van mert az én lányaim szinte a kezdetektől átalusszák az éjszakát. Vagy lehet nem is szerencse kérdése hiszen a kezdetektől pamperst használunk ;)

Marika861211 Verified 19/12/2018 - 07:31 -kor

Én annyira irigykedek minden anyukára, akinek alszik a gyermeke. 😂
Az én kislányom már 16 hónapos, de nem alussza át az éjszakát, ami nagyon megterhelő ennyi idő után. Nehéz helyt állni a mindennapokban, amikor az ember már teljesen kimerült. 😔

Lily • 19/12/2018 - 10:55 -kor

@Marika861211: Megértjük, fáradtan valóban nehéz odatenni magunkat - akár otthon, akár az irodában. Reméljük, hogy hamar változni fog a helyzet, és mindketten pihenten ébredtek majd!

Vissza a tetejére

Sütik elfogadása