Pampers active baby

VIP-projektünkben 500 Pampers anyukával és apukával tesztelhettük a megújult active baby pelenkákat.

06/11/2018 to 01/01/2019

Lily 21/12/2018 - 10:30 -kor

Projektünk legszebb pillanatai a Pampers active baby pelenkákkal.

Pampers active baby pelenkák projektünk utolsó napjához érkeztünk. Szeretnénk Nektek köszönetet mondani aktív részvételekért- a rengeteg aranyos képért, amit a tesztelésről küldtetek, az online riportokban és hozzászólásokban megosztott tapasztalataitokért és azért, hogy közösen ismertebbé tehettük a megújult Pampers active baby pelenkákat szülőtársaink és barátaink körében. Utolsó bejegyzésünkben most összegyűjtöttük a Pampers active baby pelenkák tesztelésének legszebb pillanatait:

Projektünk legszebb pillanatai a Pampers active baby pelenkákkal.

brbvaa nagyon pozitív tapasztalatokkal zárta a tesztelést:

Meglepően jó! Eddig sem csalódtunk a Pampersben, de ez a pelus maga a csoda :) Nagyon vékony, de hihetetlenül sok folyadékot felvesz, bent tartja úgy, hogy a babám bőre tényleg kb. száraz marad. Talán a legjobb pelus amit valaha használtunk.

imreesgyongyi is elégedettek voltak:

Engem meggyőzött, szuper! Azt hiszem, mi átváltunk a Pampers-re ezentúl. ❤️ Hihetetlen, hogy milyen vékony és könnyű, de rengeteg folyadékot képes megtartani. Jól zár, puha, kényelmesnek bizonyult a gyermeken.

Továbbra is várjuk online riportjaitokat az értékelésekről és közösségi média tartalmaitokról, a projekt alatt készült képeiteket és további tapasztalataitokat a pelenkákkal kapcsolatban, melyeket megoszthattok velünk hozzászólások formájában.

Ne feledjétek, hogy mától tölthetitek ki a Záró felmérést, melyben összegezhetitek véleményeteket és értékelhetitek a termékeket. Minden visszajelzés nagyon fontos a Pampers számára, így kérünk Titeket, szánjatok most pár percet a kérdőív kitöltésére. A Záró felmérést a későbbiekben is megtalálhatjátok a profilotokon.

Kitöltöm a Záró felmérést

@Mindenki: Nektek mi tetszett legjobban közös projektünkben?

Lily 18/12/2018 - 11:43 -kor

Tények és tévhitek a kisbabák alvásáról

Minden szülő szeretné, ha kisbabája nyugodtan és zavartalanul végigaludná az éjszakát. A tökéletes alvás receptjéről azonban sok téveszme kering, melyek a valóságban nincsenek hatással a csöppségek alvásminőségére. Ezeket leplezzük le most Agnieszka Piotrowska DobraNocka Pampers szakértővel.

Tények és tévhitek a kisbabák alvásáról

TÉVHIT: „Minél fáradtabb a baba, annál jobban fog aludni.”
TÉNY: A túl sok ébren töltött időre (melyet okozhat többek között a délutáni szunyókálás megvonása vagy a késői lefekvés is) testünk hormontermeléssel reagál: megnöveli szervezetünkben az adrenalin és a kortizon szintjét. Éppen ezért, a kimerültségtől függetlenül kisbabánk aktív és éber marad, ez a kémiai folyamat által gerjesztett ébrenlét pedig meggátolja őt abban, hogy ellazuljon és elaludjon.

TÉVHIT: „A kisbabám végig tudja aludni az éjszakát, ha szoptatás helyett tápszerrel/müzlivel etetem meg lefekvés előtt.”
TÉNY: A lefekvés előtt elfogyasztott vacsora és a zavartalan alvás között nincs összefüggés. Sokan gondolják, hogy ha másfajta tejjel vagy szilárd étellel etetjük a csöppséget lefekvéskor, hosszabb felébredések nélkül végigalussza majd az éjszakát. A valóságban azonban a biológiai óra és az alvási szokásaink (altatási rituálé, környezet, pizsama és pelenka típusa, délutáni alvások stb.) határozzák meg, hogy milyen gyakran és mennyi időre ébred fel éjjel kisbabánk.

TÉVHIT: „A kisbabák szüleikkel egy ágyban/egyedül a kiságyban alszanak a legjobban.”
TÉNY: Nincs egyhangúan elfogadott válasz arra, mi a legjobb hely kisbabánk alvása szempontjából. Mivel a gyerekek és a felnőttek alvásigénye, alvásuk rendszeressége, hosszúsága és preferenciái eltérőek, így minden családnak azt a megoldást kell választania, mely segítségével a család minden tagja kényelmesen ki tudja aludni magát.

TÉVHIT: „A kisbabáknak teljes csendre van szüksége az alváshoz.”
TÉNY: Ahogy a felnőttek, úgy a kisbabák is eltérően reagálnak környezetük zajaira, így más-más toleranciaszinttel rendelkeznek alvás közben. Ha kisbabánk hozzászokik a teljes csendhez, a családtagoknak kihívást jelenthet hang nélkül tevékenykedni annak érdekében, hogy minden zajforrást kiszűrhessünk, ami otthonunkon kívül különösen nehéz lehet. A legtöbb kisbabát nem zavarják az apróbb zajok, ha ehhez már a kezdetektől hozzászoktak (például résnyire nyitott ajtóval aludtak), vagy ha valamilyen fehér zajra szenderednek el.

TÉVHIT: „A gyerekek kinövik az alvászavarokat.”
TÉNY: Ahogy a gyerekek felcseperednek, egyre kevesebb alvászavart (pl. elalvási nehézségek, gyakori vagy hosszú felébredés éjszaka, álmatlanság) tapasztalnak. Mindazonáltal, néhány esetben ezek a problémák az óvodáig, az iskoláig vagy akár a felnőtt életükig is elkísérhetik a gyerekeket, mely a nem megfelelő alváshigiénének tudható be.

@Mindenki: Nektek mi a lekfevés előtti bevált rutinotok?

Lily 14/12/2018 - 10:21 -kor

Itt az idő, hogy értékeljük a Pampers active baby pelenkákat!

Már két hete teszteljük a Pampers active baby pelenkákat, így ez idő alatt igazi szakértőkké válhattunk. Ideje, hogy véleményünket most másokkal is megosszuk online!

Itt az idő, hogy értékeljük a Pampers active baby pelenkákat!

A tesztelés során szerzett tapasztalataink tömör összefoglalásával tanácsot adhatunk azoknak a szülőknek, akik még keresik a tökéletes pelenkát kisbabájuk számára, és velünk ellentétben nem volt lehetőségük kipróbálni a Pampers active baby pelenkákat.

Ne feledjétek, hogy csak a pelenkával kapcsolatos tapasztalataink és őszinte benyomásaink megosztásával nyújthatunk hasznos információt azok számára, akik nem tudják, milyen pelenkát válasszanak.

Összegyűjtöttünk pár tippet a hasznos értékelések írásához:

 • Használd saját szavaidat
 • Mutasd be, miért vált be kisbabádnak és Neked a pelenka
 • Fogalmazz röviden és világosan: maximum 4 mondat elég ahhoz, hogy kiemeljük a számunkra legfontosabb tulajdonságokat
 • Ne másoljátok be az általunk közzétett leírásokat, vagy amiket a reklámban hallottatok, a szülők a Ti véleményetekre kíváncsiak

A következő oldalakon értékelhetitek a Pampers active baby pelenkát, de a felsoroltak mellett természetesen más fórumokon is beszélhettek a pelenkákról.

Fontos, hogy az értékelések linkjét velünk is megosszátok, melyhez az Online riportot tudjátok használni. Csak másoljátok be az értékelésetek vagy az oldal URL linkjét, valamint a felhasználóneveket, mellyel a bejegyzést közzétettétek, hogy könnyedén megtalálhassuk a munkátokat.

@Mindenki: Milyen tapasztalatokat gyűjtöttetek a Pampers active baby pelenkákkal kapcsolatban? Írtatok már értékeléseket?

Lily 10/12/2018 - 10:26 -kor

Alvás, alvás, alvás

A kisbabák idejük körülbelül felét alvással töltik. A minőségi alvás pozitív hatással van a kisbabák hangulatára és temperamentumára. A szülőkkel ellentétben, akik az alvás 30%-át töltik REM fázisban, a babák az alvással töltött idő 50%-át töltik ebben a szakaszban. Éppen ezért a kicsik kétszer annyit mozognak álmukban, mint szüleik, ami gyakran vicces pozíciókat eredményez. Most bemutatjuk Nektek, milyen éjjeli babatípusok léteznek, és hogyan lehet velük "megbirkózni".

Alvás, alvás, alvás

 • Aktív alvás – a REM (gyors szemmozgás) fázishoz hasonló. A babák ilyenkor gyakran mosolyognak, rángnak álmukban, mozgatják a szemüket és különböző hangokat hallatnak.
 • Nyugodt alvás – az NREM (gyors-szemmozgás-nélküli) alváshoz hasonlít. A babák ebben a fázisban sokkal békésebbek és nehezebben ébrednek fel.
 • Határozatlan vagy átmenetei alvás – olyan periódusok, melyek nem sorolhatóak sem az aktív, sem a nyugodt alvásba.

TENGERICSILLAG
A tengericsillaghoz hasonló pózban a hátán, lábait és karjai szétvetve alszik. Rendszeresen felébred, és ilyenkor szüksége van a szüleire, hogy etetéssel vagy ringatással újra elaltassák.

TIPPÜNK: Próbáljuk meg megtanítani kisbabánkat, hogy egyedült is vissza tudjanak aludni. Amikor kezdenek fáradtnak tűnni, vigyük őket saját szobájukba. Adjunk nekik egy kicsi (kendő méretű), négyszögletű tárgyat, amely valamilyen puhább, plüss anyagból készült és ránk emlékeztet az illata. Ez megnyugtatja őket és biztonságérzetet nyújt.

PACSIRTA
Korán reggel ébred, csicsereg, és a szüleit hívja. Bárhogy is próbálkozol, ez a baba már nem fog visszaaludni!

TIPPÜNK: A pacsirta típusú kisbabák könnyen felriadnak a hangos zajokra reggel, mikor már a REM fázisban vannak. Mikor a baba túl korán ébred fel, használjunk egy fehér zaj kibocsátására alkalmas eszközt (ez lehet egy ilyen készülék, vagy egy applikáció is), és próbáljunk úgy reagálni, mintha még mindig este lenne, így egy kicsit még sikerülhet visszaaltatni.

LAJHÁR
Imád aludni, bárhol és bármikor álomba szenderülhet. Nagyon jó alvó nappal és éjjel egyaránt – nagy szerencsénk van az ilyen kisbabákkal! De miért ébrednek fel néha? A lajhár típusú babáknál növekedés, fogzás vagy betegség húzódhat meg a háttérben.

TIPPÜNK: Fontoljátok meg, hogy többször vagy többet adtok enni kisbabátoknak, mikor felébred. Ilyenkor néhány babának csak több ételre vagy közelségre van szüksége.

BAGOLY
Későn alszik el és felébred éjszaka. A bagoly baba ilyenkor teljesen éber és sokáig nem tud újra elaludni!

TIPPÜNK: Gondoskodjunk róla, hogy kisbabánk elegendő regeneráló szundikáláshoz jusson napközben. A kisbabáknak rengeteg alvásra van szüksége. Az csak legenda, hogy ha nem hagyjuk őket aludni napközben, a fáradtságtól végigalusszák az éjszakát. Sőt, az ellenkezője történik. A kimerült babák nehezen alszanak el, gyakran felriadnak, és hosszan ébredeznek.

SZURIKÁTA
Feláll, és sokat mozog éjszaka, hogy megtalálja a legkényelmesebb pozíciót. Nem akar elaludni, mindig éber. Későn alszik el, hamar ébred fel!

TIPPÜNK: Győződjünk meg róla, hogy legyen idejük lenyugodni. Jó ötlet például bevezetni egy rendszeres esti rutint, például fürdetéssel, meséléssel és altatóval. Az is lehet, hogy kisbabád fáradt! A kisbabáknak rengeteg alvásra van szükségük, és ha kimerülnek a hosszú ébrenléttől, nehezen tudnak elaludni és gyakran forgolódnak, hogy megtalálják a tökéletes pozíciót – csakúgy, mint a felnőttek.

@Mindenki: Megtaláltátok kisbabátokat az általunk felsorolt öt típus között?

Lily 07/12/2018 - 11:15 -kor

Pampers active babyvel az egész család egészséges álmáért

A zavartalan éjszakai pihenés nem csak a kisbabák fejlődése szempontjából fontos, hiszen alvásuk minősége kihat az egész családra. A szülők összesen akár 44 napnyi alvást veszíthetnek el az újszülöttek első évében, ami hetente 20 óra kiesést jelent. A csecsemők mindennapjaiban fontos szerepe van az alvásnak abban, hogyan reagálnak környezetükre, emellett pedig fizikai, mentális és érzelmi fejlődésükben is kulcsszerepet játszik.

Pampers active babyvel az egész család álmáért

A pihentető alvás…

 • Elősegíti testünk regenerálódását azzal, hogy lelassítja a szív és vesék működését, ellazítja az izmokat és csökkenti az idegrendszerbe áramló ingereket.
 • Növekedési hormont és melatonint szabadít fel, mely fontos szerepet játszik immunrendszerünk működésében.
 • Hozzájárul ahhoz, hogy aktívabbak lehessünk napközben.
 • Támogatja a gyerekek memóriáját, koncentrációját, a tanulási folyamatokat és segít az új információk elraktározásában.
 • Segít a babáknak feldolgozni és rendszerezni a nap folyamán szerzett új élményeket.
 • Nagyon hatásos menekülés lehet az érzelem- és információtúláradás elöl; ez különösen fontos lehet az újszülöttek első hónapjaiban, mikor hatalmas mennyiségű új ingernek vannak kitéve.

Egy, a csecsemők alvás ciklusait vizsgáló tanulmány szerint a kisbabák érzékenyebbek az ébredésre akkor, amikor bepisilnek. A kényelemérzet változása, például a nedves pelenka vagy az irritáció növelheti az alvászavarok kialakulásának valószínűségét.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy a lehető legjobb feltételeket nyújtsuk kisbabánk számára, hogy átaludhassa az éjszakát. A kisbabák hajlamosak a mozgolódásra és vándorlásra éjszaka, tehát tökéletesen illeszkedő, nedvszívó és légáteresztő pelenkára van szükségük. Mindezt azért, hogy zavartalan, békés éjszakai alvásban legyen részük, és élvezhessék az ebből származó előnyöket.

Miért válasszuk a Pamperst, mely akár 12 órán át tartó szárazságot nyújt egész éjjel?

Egy izgő-mozgó, forgolódó baba is alhat nyugodtan, ha a pelenkája segít, hogy egész éjszaka szárazon maradhasson. Nem számít, hányszor váltanak pozíciót csöppségeink, a Pampers pelenka (illeszkedésének köszönhetően) végig kényelmes, légáteresztő és száraz marad. Így egy nedves pelenka sem állhat az apróságok megérdemelt pihenésének útjába!

@Mindenki: Mit gondoltok a leírtakról? Egyetértetek azzal, hogy az alvás kulcsfontosságú a babák és a szülők kiegyensúlyozottságához?

Sütik elfogadása